Jag hörde det på morgonen när jag gick till tunnelbanan, på väg till mitt andra jobb. Ett brinnande däck hade slängts in på Medborgarkontoret i Tensta centrum. Tjugo minuter senare hade samma sak hänt på stadsdelsförvaltningen i Spånga. Tack och lov, kom ingen till skada.

”Ett angrepp på demokratin”, sade Sus Andersson, MP, ordförande i nämnden. Naturligtvis har hon rätt. Det är ett angrepp på demokratin att attackera samhällets institutioner. Märk väl, det var Medborgarkontoret och stadsdelsförvaltningen som brann. Det betyder något.

På senaste mötet i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta hade en föreläsare från Göteborg bjudits in. Han talade om att medborgarnas förtroende för politiker och tjänstemän sviktar, och vad som kan göras för att ändra på det. Den diskussionen måste tas på allvar. De politiker och tjänstemän som har problem med tilliten riskerar att bli isolerade och betraktade som motståndare till de människor de ska representera. Det är en mycket farlig situation.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tenstabor – är det här sant?

 Utegångsförbud i Tensta? Vad är det som pågår? 

Fryshuset, Lugna Gatan och kriminella aktiviteter

”Visst jobbar du för tidningen?”Det var på ett möte i stadsdelsnämnden för några månader sedan. En kvinna kom fram till mig och bad mig komma med utanför mötessalen.

”Nu sätter de på sig skyddsvästarna igen”

Han ringde en eftermiddag och jag märkte att det var något. Han lät så ledsen. ”Nu är det oroligt i Tensta”, sade han. ”Nu sätter de på sig skyddsvästarna igen.” Dödsskjutningarna i landet blev fler under 2018, men just i Järva har det faktiskt varit lugnare. Men den senaste tiden har stämningen i stadsdelen försämrats.

För många betyder midsommar inget särskilt alls

Midsommar betraktar många som vår riktiga nationaldag och det är den helg, tillsammans med julen, som firas mest. Många älskar midsommar, kanske är det början på semestern, och familjen samlas. För andra är känslan av ensamhet som värst just en sådan här dag och för väldigt många betyder midsommar inget särskilt alls.