Så var Järvaveckan över för den här gången.
Fem dagar i tält, alldeles frivilligt. Första kvällen höll vi på att frysa ihjäl. Kväll nummer två var det varmt, men duggregn. De sista tre dagarna var det sol och ökenhetta.

Politiskt jippo? Definitivt.
Kommersiellt? Verkligen.
Var det värt besväret? Absolut.

Politiskt jippo? Definitivt.
Kommersiellt? Verkligen.
Var det värt besväret? Absolut.

Många verkar ha orealistiska förväntningar på ett sådant här evenemang, det blir vad man gör av det. Klart är att färre företrädare för lokala föreningar var på plats, men fler Järvabor har hittat till Spånga IP. Det var full fart hela tiden. Jag hann bara med ett seminarium, förutom vårt eget. Det handlade om trygghet och polisvåld och var mycket intressant. Tänk så mycket mer intressant som hade kunnat sägas om hela Järvas föreningsliv hade varit med.

Vi från Nyhetsbyrån Järva har (bland annat) bevakat partiledarnas tal. Ibland är det ett tufft jobb, det är så mycket strunt som sägs. Det tar emot att referera sakligt, när man helst av allt vill vråla ”du ljuger!” eller ”hur skulle det gå till?”. Men så fungerar det inte. Vi refererar som journalister. SD hoppade vi över. Där går gränsen för oss.

Och slutligen – glad midsommar alla!

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Det är det här med religion och tradition

Det är det här med religion och tradition. För några år sedan intervjuade jag en somalisk tjej om hur hon och hennes familj firade eid. Vi träffades utomhus och hon hade precis kommit ut från moskén. ”Ja, vad handlade predikan om idag då?” frågade jag. ”Jag vet inte”, svarade hon. ”Jag förstod inte, han talade arabiska.”

”Fake news” och vem som faktiskt bestämmer

Sajten faktiskt.se är en satsning där SVT och Sveriges Radio (ägda av…

När de höjde priset till tunnelbanan då brast det

När de höjde biljettpriset till tunnelbanan då brast det. Det var en i raden av prishöjningar som drabbar vanliga människor. Folk fick nog. Tusentals gick ut på gatorna i Santiago, Chile, igår.

Jag håller med Zlatan

Jag läste att Fryshuset utsett Sveriges förbundskapten i fotboll, Janne Andersson, till Årets påverkare. Nä, av mig hade han inte fått något pris. Jag håller med Zlatan.