Så var Järvaveckan över för den här gången.
Fem dagar i tält, alldeles frivilligt. Första kvällen höll vi på att frysa ihjäl. Kväll nummer två var det varmt, men duggregn. De sista tre dagarna var det sol och ökenhetta.

Politiskt jippo? Definitivt.
Kommersiellt? Verkligen.
Var det värt besväret? Absolut.

Politiskt jippo? Definitivt.
Kommersiellt? Verkligen.
Var det värt besväret? Absolut.

Många verkar ha orealistiska förväntningar på ett sådant här evenemang, det blir vad man gör av det. Klart är att färre företrädare för lokala föreningar var på plats, men fler Järvabor har hittat till Spånga IP. Det var full fart hela tiden. Jag hann bara med ett seminarium, förutom vårt eget. Det handlade om trygghet och polisvåld och var mycket intressant. Tänk så mycket mer intressant som hade kunnat sägas om hela Järvas föreningsliv hade varit med.

Vi från Nyhetsbyrån Järva har (bland annat) bevakat partiledarnas tal. Ibland är det ett tufft jobb, det är så mycket strunt som sägs. Det tar emot att referera sakligt, när man helst av allt vill vråla ”du ljuger!” eller ”hur skulle det gå till?”. Men så fungerar det inte. Vi refererar som journalister. SD hoppade vi över. Där går gränsen för oss.

Och slutligen – glad midsommar alla!

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tidsbeställningen av vaccin är som en tombola

Jag har fått min första spruta i Bredbyskolans gymnastikhall. Jag bokade tiden på nätet. Först fick jag tid i Kista den 6 maj, alla andra dagar var slut.

I Ingas kök finns ingen plats för SD

Sedan många år tillbaka är det fest hemma hos Inga, 88, när…

Vad är det som är så svårt att fatta?

Jag är en av dem som en gång läste och lyssnade på…

Skriv till oss i coronans tid!

Vi lever i en märklig tid när ingenting längre är som förut. Och ändå är det mesta sig precis likt. Husen står kvar, bussarna rullar och i affärerna finns varor. Men vi är med om något som flera generationer efter oss kommer att minnas och tala om.