bild på före detta grillplats

Alla grillplatser har tagits bort i parkleken Rinken och även i parkleken Hinken. 
 Anledningen är att det varit problem med nedskräpning vid våra grillplatser, skriver avdelningschef Åsa Ljusberg, avdelningschef i Rinkeby-Kista i ett mejl.

Under pandemin har grillplatser använts flitigt, som ett sätt att kunna umgås smittsäkert. Och nu när vårvärmen kommer är det ännu fler som vill grilla utomhus. Men grillplatserna i Rinkebys parklekar är borttagna. På platserna där de stod kommer gräs att växa. Personalen på parkleken har fått veta att grillarna inte kommer tillbaka.

Grillarna har tagits in för allmän upprustning, de ska målas och rustas upp och sedan ställas ut igen

Grillarna har tagits in för allmän upprustning, de ska målas och rustas upp och sedan ställas ut igen. Men enligt Åsa Ljusberg är det oklart var de hamnar. 
”Exakt plats för de nyrenoverade grillarna är inte bestämd ännu, men de kommer att placeras ut i Rinkeby. Det kommer med andra ord att finnas möjlighet att grilla även framöver och vi kommer att anslå vilka regler som gäller i anslutning till grillplatserna.”

Det sägs att en del av ”problemet” har varit EU-migranter, som tillrett sina måltider där. Men det är inte något som Åsa Ljusberg vill bekräfta. 
”Vi har problem med nedskräpning vid våra grillplatser, men vi pekar inte ut någon särskild grupp som ansvarig för det.”

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skyddsstopp håller Ungdomens hus stängt

Stadsdelsförvaltningen har beslutat att Ungdomens hus i Rinkeby ska fortsätta vara stängt efter förra veckans incident. Fackförbundet Kommunal har begärt skyddsstopp och nu utreds verksamhetens framtid.

Said Ali dömdes i tingsrätten

Idag föll domen. Said Ali dömdes till 1500 i böter för bilbältesförseelse av en enig tingsrätt. – Det var väntat, säger han.

Snart är nattfotbollen igång igen

AIF Kista öppnade upp hallarna för nattfotbollen i helgen för att förebygga eventuella oroligheter i området i samband med hot om koranbränning.   – Vi ansåg att det var en bra möjlighet att locka ungdomarna till nattfotbollen som handlar om gemenskap och hälsa, säger AIF Kistas lagkapten Ducale.  

”Våldet har ökat med 40–50 procent under pandemin”

Under pandemin har våldet i nära relationer ökat markant runt om i hela världen. – Det är viktigt att våga fråga och reagera om man misstänker att någon blir utsatt för våld. Vi måste ta hand om våra grannar, säger Anna-Karin Rybeck som är forskare och egenföretagare.