Det finns inga ord till familjerna som mist sitt barn, vi beklagar sorgen ni får utstå. Det är fruktansvärt att en ung människa aldrig får bli vuxen och vi vill uttrycka vår förtvivlan över att ert barn, syskon, vän och släkting inte får bli vuxen och leva sitt eget liv. Vi beklagar sorgen innerligt. 

Det finns en uppgivenhet inför denna konflikt eftersom den är så infekterad och en ung människas död blir reducerat till bara ett debattinlägg. Det spelar ingen roll att vi gång på gång pratar om strukturella problem, hur högt vi skriker varje gång någon blir dödad. Om vi påbörjar en lösning idag, kanske vi ser resultatet imorgon, men det är försent för föräldrarna som miste sitt barn igår.

Vi ser med sorg hur gamla barndomsvänner för krig mot varandra

Vi ser med sorg hur gamla barndomsvänner med samma bakgrund väljer att föra ett krig mot varandra. Vi bor ju i samma område. Vi ska ju stötta varandra genom skolan, gratulera till det nya jobbet, glädjas när ni kommer in på er utbildning, vara med på varandras bröllop, resa världen runt tillsammans. 

Vi behöver ekonomisk jämlikhet så att så få så möjligt ser gängkriminaliteten som utväg eller enda alternativ. Det kan vi hjälpas åt med tillsammans. En möjlighet att se ljust på framtiden och tro att en kan göra skillnad i sitt eget liv. Det börjar med en skola och socialtjänst som har resurser för att stötta alla dem som behöver det och fortsätter med konkreta saker såsom hårdare tullagar för att minska införseln av vapen och hårdare vapenlagar. För att försöka få slut på dödandet behöver vi stötta och hjälpa de ungdomar som vill ta sig ut ur kriminaliteten. 

Debatten vinklas av högern till en fråga om invandring, föräldraskap och hårdare tag

Vi alla som bor i Järva delar alla samma frustration och sorg över det dödliga våldet. Vi som är aktiva vänsterpartister ser med stor sorg hur debatten vinklas av högern till en fråga om invandring, föräldraskap och hårdare tag. Vi vet att det inte beror på det och att Järvas föräldrar och andra boende gör allt i sin makt för att få stopp på allt som sker. 

Vänsterpartiets lokalföreningar i Kista och Tensta-Rinkeby-Spånga
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Islamofobi och antisemitism är SD:s grundvalar

SD:s partisekreterare Rickard Jomshofs uttalande mot islam och muslimer i programmet Sverige möts i SVT har väckt starka reaktioner. I programmet, som är en direktsänd debatt, kallade han islam för en avskyvärd religion. Det är inte första gången, och sannolikt inte heller sista, som Jomshof och hans partikollegor uttalat sig kränkande och med hatiska kommentarer mot islam. SD:s chefsideolog Mattias Karlsson har till och med jämfört Koranen med Hitlers bok ”Mein Kampf”.

Utsikt från mitt köksfönster

Den här rubriken har väntat på sin text flera dagar. Meningen var att jag skulle vädra min besvikelse över att grannar inte hade börjat använda den nyrenoverade lekplatsen eller innetorget som mitt köksfönster vetter mot.

Valet ska inte stå mellan arbetslöshet eller gängkriminalitet

En fråga till arbetsmarknadsminister Eva Nordmark Järvafältet har drabbats hårt av arbetslöshet i pandemins spår. Arbetslösheten får dock färre rubriker än gängkriminalitet. Måste valet stå mellan arbetslöshet eller gängkriminalitet?

Vart ska våldets osynliga offer vända sig?

Vakuumet som uppstår när en närstående eller bekant går bort är påtagligt. Klassbänken står tom, sovrummet är orört och vänskapscirkeln blir mindre. Ännu ett telefonnummer som man kanske borde radera, men som man låter stå kvar i kontaktlistan. Tyvärr är detta en verklighet för många, en sorts tyngd som griper tag i en. Men vem vänder man sig till när man behöver prata ut?