Igår lördag var det femte året i rad som Fastpartner AB anordnade Föreningarnas dag i Tensta centrum. Nyhetsbyrån Järva och ett trettiotal andra föreningar var på plats och interagerade med både besökare och föreningar.

Under lördagen samlades över trettio föreningar i Tensta centrum. Borden var utplacerade runt hela centrumet och det kryllade av nyfikna besökare. Tensta centrum erbjöd även ponnyridning, hoppborgar samt bord för pyssel och måleri för de yngre besökarna.

Nyhetsbyrån Järva var på plats med ett eget bord där medarbetarna Yasemin Öztenar, Eleni Terzitane, Ifrah-Degmo Mohamed, Fatma Qureshi och Halima Mohammed hälsade på och tog emot tips från besökare.

Tensta sim- och idrottshall var också på plats. Ilham Bounjoum som arbetar i hallen menar att de deltog i eventet för att uppmärksamma sin förening samt för att lära känna Järvabor och andra föreningar.

Andra föreningar som deltog i eventet var intresseorganisationen Cykelfrämjandet som berättade om vikten av att lära sig att cykla även som vuxen, samt organisationen Verdandi som arbetar brottsförebyggande i Järva, som berättade om samarbetet med skolor och föräldrar. 

Isabel Enberg, projektledare för eventet, arbetade i fältet under dagen. Hon berättade om avsikten med Föreningarnas dag i Tensta centrum.

– Syftet är att fler barn, ungdomar och föreningar ska komma i kontakt med varandra. På så sätt berikas föreningslivet. 

Text: Fatma Qureshi & Halima Mohammed
Bilder: Yasemin Öztenar & Ifrah Degmo-Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu gör föräldrarna uppror i Hjulsta grundskola

Föräldrarna till barnen i Hjulsta grundskola är förtvivlade. De anser att skolan har allvarliga brister både vad gäller undervisning, tillsyn och säkerhet. Det nybildade föräldrarådet har anmält skolan till Skolinspektionen och kräver att skolledningen omedelbart byts ut.

Regeringen ger grönt ljus för utomhusaktiviteter

Regeringen har godkänt all aktivitet utomhus som sker med avstånd. Det är ett mycket viktigt besked för Järva. Därför kan bland annat Rinkeby Run nu anordna en rad utomhusaktiviteter som skid- och skridskoåkning. 

De delar ut matlådor i Järva hela sommaren

Fram till slutet av juli kommer de ha delat ut 7000 portioner mat. Fryshusets bil stannar varje vardag i Husby, Rinkeby Och Tensta.  – Det känns bra att arbeta med något meningsfullt, säger Ousman Ceesay.

Dags att söka höstlovsjobb!

Nu kan du som är ung och folkbokförd i Stockholms stad söka höstlovsjobb. För att få en chans till jobb under höstlovet ska din ansökan skickas in senast den 14 september.