När 179:ans busshållplats i Kista centrum flyttades ut till en refug mitt i gatan, i slutet av förra året, ledde det till protester. Nu verkar hållplatsen vara tillbaka på sin ursprungliga plats igen.

 – Det är en fråga där alla partier är helt överens, konstaterade Benjamin Dousa, moderat ordförande i Rinkeby-Kista, vid senaste mötet i stadsdelsnämnden.
 – Jag har inte gjort annat än påtalat problemet för alla inblandade, sade han.

Det var i december 2018 som 179:ans busshållplats i Kista centrum flyttades från bussterminalen ut till en refug mitt i gatan. Ett beslut som fattades av Trafikförvaltningen, Stockholms stad, Trafikverket och bussbolaget Arriva. De lät samtidigt flygbussarna, som inte har lika tät trafik eller lika många passagerare, stanna vid den gamla hållplatsen.

Protesterna blev omfattande, eftersom köerna till 179:ans buss är långa och refugen skulle inte ge plats åt alla. 

 – Hur tänker de? Det kommer att bli farligt för alla barnfamiljer som står där och väntar, sade medborgarvärden Mohamed Hagi Farah då.

Nu verkar hållplatsen vara flyttad igen, bort från refugen mitt i gatan och tillbaka till bussterminalen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kista busstorg får nya vindskydd

Tre av totalt elva nya vindskydd är på plats på Kista busstorg i syfte att skapa en tryggare och trivsammare stadsmiljö. Bussresenären Nadia säger dock att hon önskar att vinskydden hade installerats innan vintern kom.

Hjulsta grundskola har fått ny rektor

Bassem Jerbi blir rektor på Hjulsta grundskola. Han tillträder tjänsten den 7 januari 2021 och kommer att vara på plats på Hjulsta grundskola efter jullovet.

Antalet coronasmittade ökar i Järva

Nu ökar spridningen av coronaviruset igen. Flest smittade finns i innerstaden, men även i Järvaområdet sker en ökning. – Vi vill se till att vi inte får samma utveckling som vi hade i våras, säger Susanne Leinsköld som är stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

”De tolkar inte statistiken korrekt”

Stiftelsen The Global Villages rapport i serien Fakta för förändring visar att arbetslösheten är högre och ekonomin sämre bland svensksomalier än bland befolkningen i övrigt. – Det är bra med fakta, men de tolkar inte statistiken korrekt, säger Mohamed Hagi Farah, den före detta medborgarvärden som har lång erfarenhet från föreningslivet i Järva.