Följetongen om trappan i Tensta avslutas härmed. Den 11 oktober blev den färdig, bara besiktningen återstår.

När trappan i Tensta centrum plötsligt försvann, blev det en chock för många. Inte ens stadsdelsdirektören hade någon aning om vad som var på gång. Ansvarig för renoveringen, eller ombyggnaden, var Trafikkontoret i Stockholm.

Trappan skulle vara klar redan i vår, men så blev det alltså inte. Sedan kom besked att trappan skulle stå klar i juli. Så blev det inte heller.

Men nu, lagom till höststormarna och första snöslasket, är trappan färdig. Trappan som är en träffpunkt, och en plats för vila, när vädret tillåter.

Och Tensta konsthall får återigen en synlig entré så att nya besökare lätt hittar dit.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny plattform vill hitta förortens unga ledare

Höj Rösten och Löparakademin lanserar tillsammans plattformen Run for Office. Syftet med plattformen är att omvandla ungdomars samhällsintresse till handling för ett hållbart samhället och en starkare demokrati. Plattformen kommer att bestå av flera initiativ som planeras att rulla fram till valet 2022.

Hembla säger upp 58 hyresgäster i Järva

Hyresgästföreningens tidning Hem&Hyra avslöjade i senaste numret att 99 hyresgäster som bor i Hemblas hus i Järva och Södertälje kommer att bli av med sina hyreskontrakt. 58 av de uppsagda hyresgästerna bor i Järva. 

Brand i garage på Risingeplan 31

Vid 23:00-tiden på långfredagen brann det i ett garage på Risingeplan 31 i Tensta. Brandkår och polis var snabbt på plats och branden kunde släckas utan några allvarliga skador.

Föreningslivet diskuterades när Järva röstar drog igång

Hur mår Järvas föreningsliv? Det var ämnet för första paneldebatten under eventet Järva röstar, som ägde rum under lördagen i Folkets Husby. – Föreningslivet mår som människorna mår, konstaterade Ari Karim, representant för föreningen Ort till Ort.