Buss 179, från Rinkeby centrum i riktning mot Spånga, var fullsatt på fredagsmorgonen.
 – Man borde faktiskt bötfälla region Stockholm för att de inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Mohamed Nuur.

Mohamed Nuur har tidigare uppmärksammat det faktum att det är trångt ombord på buss 179 när han åker till jobbet om morgnarna. Ett problem som också togs upp på en av region Stockholms presskonferenser. Då ansåg Trafikförvaltningen att lösningen på problemet med trängsel är ”mjuka styrmedel”, som mer information.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer lyder: I kollektivtrafik och allmänna färdmedel bör antalet resenärer begränsas, och antalet turer anpassas så att trängsel kan undvikas.

– När det kommer till trängsel, så är myndigheterna hårda mot restaurangerna. Men SL får fortsätta med överfulla bussar som tidigare.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Mohamed Nuur
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Dags att söka höstlovsjobb!

Nu kan du som är ung och folkbokförd i Stockholms stad söka höstlovsjobb. För att få en chans till jobb under höstlovet ska din ansökan skickas in senast den 14 september.

Alternativ gymnasiemässa hos Fryshuset i Husby

På torsdag den 7 november håller Fryshuset en gymnasiemässa i Husby.  – Det är första gången vi anordnar det här och jag hoppas att det blir en tradition, säger Petra Ahrnstedt, biträdande rektor på Fryshuset grundskola västra.

Ny vaccinationsmottagning i Bredbyskolan

Nu inleds fas 3 i vaccinationen mot covid-19 i Region Stockholm. Alla som är födda 1961 eller tidigare kan boka tid för vaccination. Även personer mellan 18-64 år i riskgrupp kommer att kallas till vaccination av sin vårdgivare. Nu kan du få din vaccination i Bredbyskolan och det är möjligt att även boka tid per telefon.

Förorten mot våld lägger ner

Efter tre års arbete mot det dödliga våldet i Sveriges förorter har organisationen Förorten mot våld tagit beslutet att lägga ner sin verksamhet. Bakgrunden till beslutet är inte entydig, men i ett uttalande på sociala medier nämns tid, energi och psykiska påfrestningar.