Deltagare från Handarbetets Vänner trycker tyg på Livstycket.

Föreningen Livstycket i Tensta centrum lägger ned verksamheten vid årets slut. Beslutet har fattats vid en extra stämma.

Livstycket har sedan 1992 varit en verksamhet för kvinnor där de kan kombinera studier med traditionellt handarbete och design. De har haft fantastiska utställningar, inte bara lokalt i Tensta utan även på Nordiska Museet. Deras traditionella julmarknad brukar vara både uppskattad och välbesökt.

Det är inte första gången som verksamheten varit nedläggningshotad. I slutet av förra året sade föreningens grundare Birgitta Notlöf att hon tröttnat på ”att tigga pengar”. 

– Jag har inte gjort något annat än att tigga pengar i 26 år. Det är enormt krävande. Jag har försökt kontakta politikerna för att få mer långsiktigt stöd, men man talar bara om projekt, fast all verksamhet som berör människor är processer, sade hon då.

Den gången räddades Livstycket av två privata stiftelser som gick in med pengar. Men den här gången handlar det inte bara om pengar. Birgitta Notlöf säger till SVT Nyheter att de inte heller har tillräckligt med deltagare och att verksamhetens innehåll har förändrats. Vid årsskiftet läggs Livstycket ned.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Birgitta Notlöf ger upp efter 27 år.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Town Hall Meeting imorgon med dem som styr Stockholm

Global Village anordnar ett digitalt Town Hall Meeting med den politiska majoritetens borgarråd imorgon, tisdag, kl. 18-20. Hur kan Stockholm blir mer jämlikt? Vilka frågor tycker du är viktiga? Miljön? Skolan? Arbetslösheten? Äldreomsorgen? Välkommen att diskutera utvecklingen med dem som styr Stockholms stad.

Mia Törnblom var med på Healthy Women’s tjejkväll online

Mia Törnblom som är författare och föreläsare var bjuden till månadens event som handlade om psykisk ohälsa, ångest, sociala medier och depression.  – Alla öppnade upp sig och det var många personliga frågeställningar, säger Mira William som är en av alla ambassadörer för Healthy Women.

Oavgjort för Som United FF

Det blev oavgjort när Som United FF mötte Fittja IF i träningsmatchen på Fittja bollplan på fredagen.  – Vi spelade inte vårt spel de första 30 minuterna och det kostade oss ett mål, säger Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.

Framtiden oviss för moskén när Husby centrum byggs om

Förslaget om hur Husby centrum ska byggas om har bearbetats och ställs nu ut för granskning igen på medborgarkontoret i Husby. Men fortfarande är det oklart vad som ska hända med moskén i Husby.