Våren är här nu med blommor, sopade gator och djurungar. Vilka vårtecken har du sett?

Nu blommar tussilago, krokusar och snödroppar i gräsmattor och rabatter runt om i Järva och grus och sand håller på att sopas bort från gatorna. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning meddelar att hela deras område kommer vara färdigsopat senast den 15 maj.

På Järvas 4H-gårdar kommer vårtecknen i form av ulliga, gulliga bebisar. Fåren i Spånga by har redan fått lamm och i Akalla by väntas killingar vilken dag som helst.

Har du sett vårtecken i Järva? Skriv till oss och berätta!

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En häktad misstänks för sprängningarna i norra Järva

På onsdagen den 17 juni häktades en person som misstänks ligga bakom de två sprängningarna i Husby och Kista tidigare i år. Brottsrubriceringen är anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse.

Regeringen ger grönt ljus för utomhusaktiviteter

Regeringen har godkänt all aktivitet utomhus som sker med avstånd. Det är ett mycket viktigt besked för Järva. Därför kan bland annat Rinkeby Run nu anordna en rad utomhusaktiviteter som skid- och skridskoåkning. 

Somaliska akademiker visar olika vägar efter studenten

Strålande väder var det när Somaliska Akademiker Stockholm hade studentfest med grill och gäster i Rinkeby. Temat var Student 2020 och tillsammans med Rinkeby Folkets Hus och Studier&Arbete ville man inspirera och informera unga att studera vidare. 

Ungdomens Hus fortfarande stängt – lokalerna byggs om

Ungdomens Hus i Rinkeby är fortfarande stängt. Lokalerna har försetts med larmade dörrar och ska byggas om innan verksamheten kan öppna igen.