Ännu en omgång av byggnadsarbete pågår just nu på Taxingeplan i Tensta. Den här gången handlar det om att vändzonen ska bli till en rondell.

Vändzonen vid Taxingegränd i Tensta har varit med om ett och annat byggnadsarbete de senaste åren. Efter en långdragen renovering av trappan under 2019, och sedan byggställningar kring den igen under hösten 2020 i syfte att den skulle få belysning, är det dags igen för avspärrningar och grävmaskiner på Taxingeplan. 

I veckan påbörjades arbetet. Den här gången ska det bli en rondell av vändzonen. Det ska också planteras träd och gatulampor ska sättas upp.

–  Jag tror att det står klart i juli i år, säger en byggare på plats.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Brand i garage på Risingeplan 31

Vid 23:00-tiden på långfredagen brann det i ett garage på Risingeplan 31 i Tensta. Brandkår och polis var snabbt på plats och branden kunde släckas utan några allvarliga skador.

Första beslutet fattat om Tensta Träff och Tensta gymnasium

Majoriteten i SISAB:s styrelse beslutade igår att Tensta Träff och Tensta Gymnasium ska läggas ut till försäljning. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

Hyresgästförening i Järva har fått förstärkning

– Vill man rädda hyresrätten och allmännyttan, stoppa marknadshyror och hela den här utvecklingen, då måste man agera nu.Ann-Margarethe Livh, tidigare bostadsborgarråd, har valts in i styrelsen för Hyresgästföreningen i Järva.

Het debatt på Folkets Husby igår kväll

När Kulturhuset Stadsteaterns debatturné gästade Folkets Husby under onsdagskvällen var samtalet minst sagt ettrigt. Amie Bramme Sey modererade samtalet om bilden av förorten som kom på villovägar på grund av en kontroversiell bok, vars författare var med i panelen.