Badbrygga med ett rött kryss över

Efter skyfallen den senaste veckan avråder Stockholms stad från bad vid stadens badplatser tills provsvar om vattenkvaliteten har kommit. 

Nu verkar det äntligen som att sommarvärmen är här för att stanna, men badsugna stockholmare uppmanas att undvika stränder och klippor den kommande veckan. Regnvädret som orsakade översvämningar på flera håll i Stockholm kan ha gjort vattnet otjänligt att bada i.

Avloppsvattnet har inte kunnat renas som vanligt på grund av de stora vattenmängderna och provsvar om vattenkvaliteten väntas inte förrän i slutet av kommande vecka 22. Alla rapporter om vattenkvalitet på olika badplatser publiceras på Havs- och vattenmyndighetens webbplats

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Den 12 juni drar Järvaveckan igång

Vid förra årets Järvavecka deltog 30000 personer, 187 organisationer och företag, ungefär 40 lokala föreningar. Nu är det dags igen. Årets evenemang är fem dagar, från den 12 till 16 juni, på Spånga IP.

Äntligen, nu får vi åka skidor igen!

Idag, lördagen den 16 januari mellan klockan 12-14, finns skidor att låna på Spånga IP. – Jonis, Mikiel och Mansib hjälper dig att komma igång, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.

Skottlossning i Tensta i natt

I natt, natten mellan söndag och måndag, hördes smällar i Tensta. Polisen kunde konstatera att en fönsterruta skjutits sönder.

Smittan ökar i Stockholm igen

För andra veckan i rad ökar antalet smittade av covid-19 i regionen. 476 nya fall av covid-19 har konstaterats under perioden 6 juli till och med 12 juli, rapporterar Region Stockholm. Även om fler och fler vaccinerar sig, så är skillnaderna fortfarande stora mellan olika delar av Stockholm.