Redan på morgonen hissades svenska flaggan på Rinkeby torg. Och klockan 15 drog det digitala firandet igång. För tionde gången firades nationaldagen i Rinkeby.

På söndagseftermiddagen var studion i Rinkeby Folkets Hus riggad och klar. Personalen från TJ Scenproduktioner var redo, de har ansvarat för tekniken under så gott som alla de tio år som nationaldagsfirandet har anordnats i Rinkeby.

Mohamed Saleeban, ansvarig för firandet, verkade lugn och ha allt under kontroll. Polischefen Maria Sundström var på plats alldeles levande, likaså moderaternas Bo Sundin, och moderatorn Mahad Malingur. Men de allra flesta som deltog i den nästan tre timmar långa sändningen hade spelat in sina tal och uppträdanden i förväg.

På torget i centrum spelade barn och ungdomar basket och svenska flaggor delades ut till alla som ville ha.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Svenska flaggan hissade på Rinkeby torg.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Julfrid hemma hos Inga i Husby

Hemma på Nordkapsgatan i Husby lyser adventsstaken i Inga Harnesks fönster. Traditionsenligt…

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att spridningen av covid-19 fortsätter, och en uppmaning om social distansering. Dessutom information om man har öppnat för drop-in vaccinering runtom i Stockholm och att man snart kommer att öppna även i Järva. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Idyll och inspiration på Husby gårdsdagen

Husby gårdsdagen lockade mycket folk från hela Järva på lördagen. Människor i alla åldrar hade samlats för att prova på olika hantverk, fynda på loppis och umgås mellan de röda stugorna vid Järvafältet.

Tvåorna tar ett fast grepp om 2021

2020 blev Jonis Serry från Rinkeby tvåa i Tensta Rinkeby Grass Run bakom kompisen från Rinkeby, Janis Constantin. Bland tjejerna blev Johanna Granhällen från Bromsten tvåa bakom de tre senaste årens suverän, Elena Osokina från Akalla.