Imenellas singel cover

Inatt släppte Imenella sin andra singel för i år, Nordvästra. Låten handlar om platsen hon kallar sitt hem och hur den har präglats av hat och kärlek.

”Nordvästra, vi är de ni hatar att ni älskar” låter det i refrängen. Imenella är från Tensta och menar att det pratas väldigt negativt om förorten, samtidigt som artisterna från området just nu dominerar den svenska musikscenen.

Soundet är något vi har blivit vana att höra från Imenella, en blandning av sång och rap. Budskapet med låten är tydligt och upplyftande, alla ska upp på tronen tillsammans. Låten är skriven av Imenella, Yasin och Lukas Nathanson, som även står bakom produktionen. 

I och med singelsläppet bekräftade artisten att hennes debutalbum släpps i höst.

Betyg: 3/5

Zamzam Bouraleh
Bild: Skärmdump/Instagram 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

När orten tar plats i litteraturen

Om platsens betydelse i litteraturen handlade samtalet på Eggeby gård mellan författarna Gunilla Lundgren, Seluah Alsaati och Melody Farshin. De har alla skrivit böcker där Järva spelar en väsentlig roll.

Gunilla Lundgren fick årets Katarina Taikon-pris

Författaren Gunilla Lundgren, som i mer än 30 år har arbetat med barn och elever i Rinkeby, fick årets Katarina Taikon-pris. – Jag är så oerhört glad och tacksam för det här fina priset, sade Gunilla Lundgren vid prisutdelningen i Stockholms stadshus.

Mizeria, del 31: Du vet aldrig vilka öron som är märkta

Både hissen och rulltrappan är ur funktion. Så vi tvingas bära hela den här skrotiga barnvagnen – plus allt Mishas skit som hon proppat in i den – i trappan manuellt medan hela Stockholm går in i oss. Misha är svettig och stressad som vanligt men har svordomar redo som hon skriker ut utan minsta tvekan så fort hon hör någon gnälla mellan tänderna. Hon är fett äkta, om hon känner något så flyger det ut ur hennes mun utan filter. Hon, som själv är mamma, sa precis ”din mamma” till tanten som mumlade irriterat bakom oss. Hon skiter i. Det värsta är att tanten väntade på att meningen skulle avslutas. Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

Konst uppåt väggarna i Rinkeby Folkets Hus

Dine Malmstens vernissage i Rinkeby Folkets Hus blev en succé. Många kom för att se hennes tavlor, som hänger till allmän beskådan längs väggarna i trappan i Folkets Hus.