Efter nio år i Sverige måste Dana återvända till Kazakstan, trots att hon har vare sig familj eller vänner där.
– De tycker inte att jag har anledning att stanna.

Sveriges budskap till invandrare är tydligt: lär dig språket, lär dig hur det svenska samhället fungerar, bli delaktig, börja bidra så fort du kan. Och Dana kom hit som tolvåring från Kazakstan. Hon har lärt sig svenska, hon har gått ut såväl grundskolan som gymnasiet. 

Nu är hon 20 år, har jobb, bostad, sin blivande man och hela sitt liv här i Sverige. Hon har gjort allting rätt, kan tyckas. Men för några dagar sedan kom beslutet från migrationsdomstolen, som avslog hennes ärende och därmed är målet avslutat.
– Varken Migrationsverket eller Förvaltningsrätten bryr sig om ifall min framtid går till spillo, säger Dana på sin instagramsida.

Nu sätter Dana sitt hopp till att hennes fall ska få uppmärksamhet i media, och att hon på så sätt ska kunna nå fram till Migrationsverket.

Annika Skarf

http://Här kan du lyssna på Galdem A Talk om Dana

tjejerna i Galdem och Dana
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ortens farsa går i pension

Rinkebys borgmästare, eller kanske bättre hela ortens farsa, går i pension. Mohamed Hagi Farah har fyllt 67 och slutar som medborgarvärd i Rinkeby-Kista. Han tackades och firades av föreningslivet i Rinkeby Folkets Hus igår kväll.

Smittan ökar i Stockholm igen

För andra veckan i rad ökar antalet smittade av covid-19 i regionen. 476 nya fall av covid-19 har konstaterats under perioden 6 juli till och med 12 juli, rapporterar Region Stockholm. Även om fler och fler vaccinerar sig, så är skillnaderna fortfarande stora mellan olika delar av Stockholm.

Pop-up återbruk i Tensta centrum hela helgen

Idag har du möjlighet att rensa bland gamla grejer hemma. Saker som kanske är hela, men som du inte har plats för, eller sådant som har gått sönder. Lämna till Pop-up återbruk, som har öppet 10-16 både lördag och söndag.

Rån på Hjulsta torg idag

Polis har ryckt ut till Hjulsta torg med anledning av att personal i en kiosk blivit utsatt för rån. Polisen larmades strax före klockan 12 på måndagen.