BK Bussenhus kommer inte bedriva någon pojk- och ungdomsverksamhet i Tensta höst och pausar på obestämd tid. Orsaken är den senaste tidens skjutningar.

Den senaste händelserna har lett till att både ungdomar och föräldrar varit oroliga för ungdomarnas säkerhet.

– I nuläget känns det inte tryggt ute för våra unga, vi vet heller inte vad de skulle kunna se på vägen hem. Av den anledningen har vi beslutat att pausa verksamheten för våra unga tills vi hittar andra lösningar, säger Akrem Hashim från BK Bussenhus. 

Vad ska de unga gör istället? Är det inte riskabelt att ge upp?

 – Vi ger inte upp och vi kommer göra allt vi kan för att göra området bättre. Men vi stoppar nu, det här är en väckarklocka för dem som styr. Vi har gått på en massa möten, föreslagit en massa projekt, men de gör det så byråkratiskt att vi inte orkar. Vi är inte någon vinstdrivande organisation, vi jobbar gratis, men vi känner inte att vi får något stöd.

Beslutet berör 60-70 barn och ungdomar.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kurs om mode på Tensta konsthall under påsklovet

Årets modevecka på Tensta konsthall är en kurs som riktar sig till ungdomar mellan 13 och 18 år. – Vi hoppas att det blir en kul vecka och att vi kan ge en inblick i hur det är att arbeta med mode och design, säger Eli Solberg och Felicia Åström.18 år. – Vi hoppas att det blir en kul vecka och att vi kan ge en inblick i hur det är att arbeta med mode och design, säger Eli Solberg och Felicia Åström.

Nu har 179:ans hållplats i Kista flyttats tillbaka

När 179:ans busshållplats i Kista centrum flyttades ut till en refug mitt i gatan, i slutet av förra året, ledde det till protester. Nu verkar hållplatsen vara tillbaka på sin ursprungliga plats igen.

Han anmäler förvaltningen för diskriminering

En dag fick han nog. Till tjänsten i Rinkeby-Kista hade han både den rätta utbildningen och flera års erfarenhet. – Jag blev inte ens kallad till intervju.Nu anmäler han Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning till Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Som Uniteds fotbollsläger fortsätter hela juli

Tack vare företaget Egen assistans kan Som Uniteds populära fotbollsläger på Knutby BP fortsätta hela juli månad. – Nu kan vi ersätta våra unga ledare och alla barn har något roligt att göra, säger Mohamed Sheikhdon, en av de ansvariga inom Som United.