provtagningsbuss

Nu är det återigen möjligt att testa sig för covid-19 i regionens provtagningsbussar som finns på plats i Tensta, Rinkeby och Husby under fyra månader framöver.

Eftersom hösten inneburit att smittspridningen ökar igen på flera håll och det är relativt många i Järva som ännu inte har vaccinerat sig mot coronaviruset har drop-in provtagningen återupptagits i området.

Vecka 37 var Rinkeby-Kista den stadsdel i Stockholm som hade störst andel bekräftade fall av covid-19 med 11 sjukdomsfall på 10000 invånare. Totalt 59 personer bekräftades vara smittade under veckan. Spånga-Tensta på andra plats hade 11 sjukdomsfall på 10000 invånare och 44 smittade personer.

Den som har symptom kan redan denna vecka testa sig gratis i bussarna som står i Rinkeby på Rinkebyplan 8 (bakom pizzerian) på måndagar och onsdagar, i Tensta på Tenstaplan 2 på tisdagar och fredagar samt i Husby på Oslogatan 4 på torsdagar. Provtagningsbussarna har öppet måndag–fredag mellan klockan 9 och 16.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Regeringen ger grönt ljus för utomhusaktiviteter

Regeringen har godkänt all aktivitet utomhus som sker med avstånd. Det är ett mycket viktigt besked för Järva. Därför kan bland annat Rinkeby Run nu anordna en rad utomhusaktiviteter som skid- och skridskoåkning. 

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinationen. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Nu lagas bron över Rinkebystråket

Efter tre och en halv månad har nu arbetet med att reparera Femte Rinkebybron över Rinkebystråket inletts. Gångbron beräknas vara klar att använda om en månad.

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning vinner pris

Enheten för förebyggande föräldraskapsstöd på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning har vunnit priset Kvalitetsutmärkelsen 2020 som delas ut av Stockholm stad.