Avarns ordningsvakter trakasserar EU-migranterna i Rinkeby, skrev Nikoletta Dolfin i en insändare nyligen. Avarn Security´s avdelningschef Patrik Ahlforn svarar i ett mejl:
”Det är olyckligt om insändaren uppfattat vår personal som de beskrivs i artikeln.”

Patrik Ahlforn skriver att Avarn inte kommenterar enskilda ärenden, men att de tar naturligtvis till sig av det som beskrivs. De informerar också sin uppdragsgivare om vad som framförts. Avarn Security arbetar på uppdrag av Stockholm stad och att de har ”en nära och daglig samverkan med stadsdel, socialtjänst och inte minst polisen, som är ordningsvakternas förmän”.

Är det så här, då är det ruskigt illa

Patrik Ahlforn hänvisar till Stockholms stads säkerhetschef, Karin Johannesen. Hon känner inte igen de anklagelser som förs fram i insändare.
– Är det så här, då är det ruskigt illa. Det som beskrivs i artikeln är beklämmande.

Enligt Karin Johannesen är det en ganska homogen grupp som arbetar i Järva och hon känner dem väl. Hennes erfarenheter av Avarns ordningsvakter skiljer sig väsentligt från uppgifterna i insändaren.

– Men nu i sommar så har vi några sommarvikarier också. När jag var där igår var det några jag inte har träffat tidigare.

Vi får in väldigt lite klagomål

Sammanlagt är det 100 ordningsvakter från Avarn som arbetar för Stockholms stad. Karin Johannesen hyser stort förtroende för företaget.

– Vi reder ut alla frågor tillsammans och har möten varje vecka. De är nu inne på sitt tredje år och vi får in väldigt lite klagomål, säger Karin Johannesen.

Flera av läsarna har hört av sig angående hur ordningsvakterna parkerar sin bil mitt på Rinkeby torg. Det uppfattas som störande att de ställer sig där, mellan fontänen, torghandeln och alla människor på torget.

Karin Johannesen ser gärna att ett möte anordnas

– Det är en facklig fråga, facket kräver att de har någonstans att ta skydd. Men jag har fått frågan tidigare och vi ska se över den saken.

Karin Johannesen ser gärna att ett möte anordnas med Rinkebyborna för att diskutera ordningsvakterna; deras arbete, uppgifter och förhållande till allmänheten.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Missnöjda hyresgäster mobiliserar sig i Tensta

På Tensta Allé 45 har flera upprörda hyresgäster samlats för att berätta om sina problem. Sabac Cali Hussein har en trasig frys, en köksfläkt som inte fungerat på flera år, det blir ständigt stopp i avloppet och elementen fungerar dåligt så hon fryser i sin lägenhet.

Selmasemlans årliga Systerpicknick blev mycket lyckad

På Husby gård samlade Selma Halhoul inbjudna tjejer i ett samarbete med organisationen Right To Play till den årliga Systerpicknicken.  – Det är så här vi vill nå ut till nya bekantskaper i förorten, säger Selma.

Sjukt smart utställning om kampen mot corona

Sjukt smart – heter en ny utställning från Tekniska museet i Rinkeby Folkets Hus. Där finns en mycket att lära sig om uppfinningar i kampen mot corona. – Vi är jätteglada över det här samarbetet, säger Fardosa Omar, projektledare på Rinkeby Folkets Hus.

Kan odling på Järvafältet inspireras av Göteborg?

 – Det är inte bara själva matproduktionen från odling som gynnar staden, man får även andra samhälleliga effekter, säger Martin Berg på fastighetskontoret i Göteborg.