Vaccinbussen i Tensta.

Nu finns det en vaccinbuss med drop in tider som kommer att alternera mellan Tensta och Husby. Region Stockholm har öppnat upp en möjlighet för invånare att kunna vaccinera sig utan att behöva boka tid.

Det enda som krävs är att man ska fylla i en hälsodeklaration och vara född 1986 eller tidigare. Något unikt med vaccinbussen, som öppnades upp igår, är att du som saknar en giltig legitimation också har rätt att få vaccin.

 – När vaccinbussen startade upp igår var det väldigt lite folk, men idag är det många fler. Dock hade man önskat att det var ännu fler som kom och vaccinerade sig, säger Magnus Ek, som är projektledare för företaget som fått uppdraget av Region Stockholm.

En öppnad vaccindos håller i sex timmar och efter det måste den slängas om den inte kommer till användning. Magnus Ek nämnde att om det varken finns kö eller människor som vill vaccinera sig, kan vem som helst vaccinera sig oavsett ålder. Detta gäller dock i slutet på dagen och främst för att de inte ska behöva slänga vaccin som kan komma till användning.

Zamzam Bouraleh

Vaccinbussen har öppet på vardagar mellan 11.00 – 17.00 och på helger mellan 11.00 – 15.00
Tenstaplan 2, Tensta – Onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar
Oslogatan 4, Husby – Måndagar, tisdagar och söndagar

Leende man står framför vaccinbussen.
Magnus Ek arbetar vid vaccinbussen.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vill du ha en kopp kaffe?”

När jag går genom Husby centrum på lördagens eftermiddag så ropar några killar efter mig: – Vill du ha en kopp kaffe? Eller kanske några dadlar? Det är ungdomar från Husby moské, som bjuder på något att äta eller dricka.

Taxingeplan blir rondell

Ännu en omgång av byggnadsarbete pågår just nu på Taxingegränd i Tensta. Den här gången handlar det om att vändzonen ska bli till en rondell.

Missnöjda hyresgäster mobiliserar sig i Tensta

På Tensta Allé 45 har flera upprörda hyresgäster samlats för att berätta om sina problem. Sabac Cali Hussein har en trasig frys, en köksfläkt som inte fungerat på flera år, det blir ständigt stopp i avloppet och elementen fungerar dåligt så hon fryser i sin lägenhet.

Provtagnings-bussarna tillbaka i Järva

Nu är det återigen möjligt att testa sig för covid-19 i regionens provtagningsbussar som finns på plats i Tensta, Rinkeby och Husby under fyra månader framöver.