Vaccinbussen i Tensta.

Nu finns det en vaccinbuss med drop in tider som kommer att alternera mellan Tensta och Husby. Region Stockholm har öppnat upp en möjlighet för invånare att kunna vaccinera sig utan att behöva boka tid.

Det enda som krävs är att man ska fylla i en hälsodeklaration och vara född 1986 eller tidigare. Något unikt med vaccinbussen, som öppnades upp igår, är att du som saknar en giltig legitimation också har rätt att få vaccin.

 – När vaccinbussen startade upp igår var det väldigt lite folk, men idag är det många fler. Dock hade man önskat att det var ännu fler som kom och vaccinerade sig, säger Magnus Ek, som är projektledare för företaget som fått uppdraget av Region Stockholm.

En öppnad vaccindos håller i sex timmar och efter det måste den slängas om den inte kommer till användning. Magnus Ek nämnde att om det varken finns kö eller människor som vill vaccinera sig, kan vem som helst vaccinera sig oavsett ålder. Detta gäller dock i slutet på dagen och främst för att de inte ska behöva slänga vaccin som kan komma till användning.

Zamzam Bouraleh

Vaccinbussen har öppet på vardagar mellan 11.00 – 17.00 och på helger mellan 11.00 – 15.00
Tenstaplan 2, Tensta – Onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar
Oslogatan 4, Husby – Måndagar, tisdagar och söndagar

Leende man står framför vaccinbussen.
Magnus Ek arbetar vid vaccinbussen.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Arbetsbördan på Tensta vårdcentral blev för mycket

Magnus Isacson slutar efter 18 månader som läkare på Tensta vårdcentral.  – Politiker i Stockholm talar om en jämlik vård, men jag är ansvarig för fler patienter i Tensta än när jag jobbade i Vasastan.

Hur blir det med sommarjobben i Järva i år?

Coronapandemin har gjort det omöjligt för unga att sommarjobba i förskolor och på äldreboenden. – Men vi försöker ordna på andra håll i stadsdelen, säger Susanne Tengberg, avdelningschef för Förebyggande, fritid och medborgarservice i Rinkeby- Kista.

Cykelvägen till Barkarby stängs av hela sommaren

Återigen stänger Trafikverket av gång- och cykelbanan mellan Spånga och Barkarby lagom till cykelsäsongen. Sedan 2017 har arbetet med Förbifart Stockholm gång på gång orsakat stora störningar för fotgängare och cyklister som försöker ta sig mellan Spånga och Barkarby. 

Fler helikoptrar i luften än vanligt

Över Järva hörs polisens helikoptrar alldeles för ofta. Men om de hovrar på låg höjd denna vecka beror det troligen på att polisen övar.