Under helgen spelades kanske den allra sista tävlingen i Järva Discgolfpark. Då avgjordes Stockholm Discgolf Open. Före finalen på söndagen genomfördes också en manifestation för att rädda parken.

Både tävlingen och manifestationen drog väldigt många deltagare i olika åldrar denna sensommardag. Det var en aktivitet som samlade olika generationer och gav både rörelse och en tid i naturen.

Men den 1 oktober tar kyrkogårdsförvaltningen över och en begravningsplats kommer att byggas. Ett beslut som lett till omfattande protester.

Under manifestationen kastades en disc i en korg, som var prydd med en bild av Stockholms stadshus. På varje disc fanns ett budskap om att parken ska räddas. Man vill ha fred med staden och fred med dem som vill ha en begravningsplats. Därför har Nätverket Låt parken leva föreslagit en alternativ plats för bygget, så att både parken och begravningsplatsen får rum.

Nikoletta Dolfin

Fakta:
Järva Discgolfpark rankas som den främsta av Europas 8 000 banor. Det var i Stockholm som discgolfen först kom till Europa för 40 år sedan. Banan på Järva öppnade 1995 och blev då Europas första professionella bana, där besökarna betalar för att gå en runda.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Jag har väntat på min tur”

Så blev det Avram Lazaridis tur att vaccinera sig. Han har bokat tid på mässan i Kista. – Nej, jag tvekade aldrig att vaccinera mig. Jag läser mycket och håller mig informerad.

Grundkurs i praktisk journalistik

Vill du bli lokalreporter i Järva? Tycker du om att skriva? Är…

Ifrah tog sin första dos vaccin

Ifrah-Degmo Mohamed fick sin första dos vaccin mot covid-19 igår och lade ute en bild på Facebook om det.  – Jag gjorde det eftersom jag vet att många är oroliga, men jag tycker att alla ska vaccinera sig. Det är farligare att drabbas av corona eller smitta andra med sjukdomen.

Enbacksskolans bibliotekarie får fint pris

Cilla Dalén tilldelas Ingvar Lundbergpriset på 100 000 kronor för sitt engagerade arbete med att öka elevers läsintresse, läsutveckling och informationskompetens. Cilla Dalén arbetar på Enbacksskolan i Tensta och är även författare till lättlästa biografier.