Under helgen spelades kanske den allra sista tävlingen i Järva Discgolfpark. Då avgjordes Stockholm Discgolf Open. Före finalen på söndagen genomfördes också en manifestation för att rädda parken.

Både tävlingen och manifestationen drog väldigt många deltagare i olika åldrar denna sensommardag. Det var en aktivitet som samlade olika generationer och gav både rörelse och en tid i naturen.

Men den 1 oktober tar kyrkogårdsförvaltningen över och en begravningsplats kommer att byggas. Ett beslut som lett till omfattande protester.

Under manifestationen kastades en disc i en korg, som var prydd med en bild av Stockholms stadshus. På varje disc fanns ett budskap om att parken ska räddas. Man vill ha fred med staden och fred med dem som vill ha en begravningsplats. Därför har Nätverket Låt parken leva föreslagit en alternativ plats för bygget, så att både parken och begravningsplatsen får rum.

Nikoletta Dolfin

Fakta:
Järva Discgolfpark rankas som den främsta av Europas 8 000 banor. Det var i Stockholm som discgolfen först kom till Europa för 40 år sedan. Banan på Järva öppnade 1995 och blev då Europas första professionella bana, där besökarna betalar för att gå en runda.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ordningsvakter och trygghet diskuterades på nämndmötet

De mobila ordningsvakternas arbete och den nya trygghetsstrategin diskuterades under den första timmen i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd på torsdagskvällen.  – Jag tror på ökad närvaro av uniformerad personal och fler kameror, sade Ole-Jörgen Persson, M.

Nya regler för asylsökande i Stockholm

Asylsökande i Stockholm får inte längre bosätta sig var som helst. Om de hittar boende i Rinkeby, eller i vissa delar av Husby, Tensta och Skärholmen förlorar de sina bidrag. Det har majoriteten i Stockholms stad beslutat.

”Det känns som om vi bor i tredje världen”

I helgen anordnade nätverket Ort till Ort gårdsfika i Husby, som en del av kampanjen Kommunalisera Hembla. Hyresgästerna är missnöjda med hyresvärden som anklagas för slarviga renoveringar och dåligt underhåll av lägenheter. – Om fler träder fram och delar med sig av sina upplevelser kan vi påverka situationen, säger Elvedina Spahovic.

Det är Föreningarnas dag i Tensta centrum imorgon

Imorgon, lördag, är det Föreningarnas dag i Tensta centrum. Mellan 12-15 finns en lång rad föreningar på plats i centrum. Även vi från Nyhetsbyrån Järva är där. Kom till vårt bord och tipsa oss om nyheter!