Suad Ali Pressbild från Talarforum.

Det var en lång kö utanför biografen Filmstaden i Kista, när Think Big, som anordnar föreläsningar, hade bjudit dit Suad Ali.

Suad Ali, 28, är statsvetare, krönikör och arbetar med migrationsfrågor. I somras var hon en av värdarna för Sommar i P1, då hon berättade om sitt liv.

I Kista satt hon på scenen tillsammans med entreprenören Barakat Ghebrehawariat och talade om sina drivkrafter, om rasism och hur hennes vardag ser ut. Hon berättade om sin blyghet, sina framgångar och framtida förhoppningar.
– Du måste ha bra vänner att lita på och som stöttar en, sade Suad Ali. Det är viktigt.

Suad Alis familj flydde från inbördeskriget i Somalia i början av 1990-talet. Familjen hamnade först i flyktinglägret Dadaab i Kenya för att sedan få asyl i Sverige. 2012 var hon den enda svenska representanten på världens största forum för unga ledare, One Young World. 2015 var hon nominerad till listan över framtidens kvinnliga ledare och till Kompassrosen av Konungens stiftelse för unga ledare. Och hon var en av Sveriges 101 unga supertalanger 2016 som utsågs av tidningen Veckans Affärer.

Think Big Lectures är en föreläsningsserie som kostnadsfritt erbjuder en möjlighet att ta del av intressanta föreläsare.

Fatma Qureshi
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Var är polisen när vi har våra möten i Tensta?”

Stockholms stad och polisen har presenterat ett nytt samarbete för att öka tryggheten. Men när föreningar och personal möts på fredagarna inför helgens nattvandring är polisen sällan med.  – Var är de? Polisen har inte varit med på våra utsättningsmöten i Tensta på länge.

Studieförbund i Järva måste betala tillbaka miljoner

Hälften av de studieförbund som bedriver verksamhet i Järva måste betala tillbaka statsbidrag de fått för 2019. Totalt är det drygt 5,3 miljoner kronor som ska återbetalas från Medborgarskolan, Studiefrämjandet, NBV och Ibn Rushd.

Äntligen badsommar i Järva

Solen strålade och fick vattnet att glittra i de turkosblå bassängerna när Järvabadet invigdes. ”Äntligen”, var ordet på allas läppar. – Badet är till för barn och ungdomar i Järva och alla badälskande stockholmare, sade idrottsborgarrådet innan hon klippte bandet.

Hyresgästerna sjuka av mögel på Glömmingegränd

De boende på Glömmingegränd i Tensta har länge plågats av mögel och dålig ventilation. Sedan februari har flera lägenheter dessutom en fuktskada, som inte har åtgärdats.  – Jag har blivit sjuk av möglet och hela min familj påverkas.