Sömnsvårigheter och noll rutiner, så ser mina dagar ut just nu. Sena nätter och tidiga morgnar med distansundervisning.

Idag är fredagen den 17 april och dagen börjar med föreläsning och redovisning från 9-14 via zoom. Jag har fortfarande inte hajat greppet om distansundervisning, det känns väldigt konstigt. Mest för att jag glömmer bort att jag faktiskt har skola. Att vakna fem minuter innan föreläsningen, sätta på datorn med pyjamas och en kopp te – det är mina skolrutiner just nu. Trodde nog aldrig jag skulle säga att jag saknar att vakna tidigt för att åka till skolan. Distansundervisning är absolut inget för mig med koncentrationssvårigheter.

Förutom skola och jobb finns det inte så mycket att göra på dagarna. Det går liksom inte att vistas överallt men jag försöker gå ut minst en gång om dagen. Mest för att röra på mig och få frisk luft. Latheten har tagit över och jag har blivit en fånge i min egen säng.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Om DN Stockholm, orten och tryggheten

Jag var ute i Rinkeby och upptäckte de två kvinnorna nere i avgrunden, sådan terräng jag sett i amerikanska CNN-kanalen när flyktingar försöker nå den mexikansk-amerikanska gränsen. Tankarna for runt i huvudet. Var gör de där? Jag hann inte sträcka ut en hjälpande hand innan jag hörde kvinnans första ord:  – Vad tycker du om bron?

Hur mår ungdomar i Järva?

Nyhetsbyrån Järva har sammanställt ett urval av de frågor som besvarades i Stockholmsenkäten 2020. Temarapporterna genomförs i syfte att kartlägga ungdomars levnadsvanor i Stockholms stad. Hur många har blivit stoppade av polisen? Hur många är nöjda med sitt utseende? Hur många brukar delta i föreningsliv? Vi har tittat på hur det ser ut i stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

När någon säger n-ordet gör det ont

N-ordet är inte bara ett ord, utan n-ordet har en hemsk historia. Här skriver vi om några anledningar till varför man inte ska använda sig av n-ordet.

Bristfälligt, Martin Marmgren!

Kommentar till Martin Marmgrens text i Aftonbladet. Efter att ha verkat under hela mitt yrkesverksamma liv i ytterstadens förorter kan jag enkelt konstatera att Martins resonemang är mycket bristfälligt och otillräckligt.