Fredrik Jurdell ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta från och med den 1 december.

Fredrik Jurdell föreslås bli ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. Det formella beslutet fattas i kommunstyrelsen den 28 november. Jurdell kommer direkt från tjänsten som vice stadsdirektör i Stockholm.

Efter några år av turbulens får stadsdelen en direktör som tydligt uttalat betydelsen och värdet av goda relationer mellan förvaltning och civilsamhälle.
– Det är klart att vi ska ha de bästa möjliga relationer med civilsamhället, tveklöst är det så, sade han när undertecknad träffade honom för knappt ett år sedan.
Vid det tillfället, vi träffades i ett annat ärende, ställdes följande frågor:
Är det viktigt att bygga relationer till civilsamhället?
Absolut, det ingår i uppdraget.
Är det viktigt att ha en organisation där de anställda vågar prata?
Självklart, absolut. Det är klart att man måste ha lojalitet uppåt, annars kan man inte jobba i en förvaltning. Men vårt uppdrag är medborgarnas, inte chefernas. Det borde vara självklart att man klarar av båda delarna.

Fredrik Jurdell tillträder som stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta den 1 december.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hemmapremiär i strålande väder för Rinkeby United

Delad pott när Rinkeby United hade seriepremiär mot Boo FF hemma på Knutby BP. Matchen slutade 1-1 (0-0).

Nu stänger alla bibliotek, simhallar och sporthallar

För att ytterligare medverka till att folksamlingar och trängsel begränsas och att resandet i regionen hålls på en låg nivå stänger stadens bibliotek, kulturskolan och idrottsanläggningar från och med idag, söndag den 20 december till 24 januari.

”Det har blivit som ett vanligt Jobbtorg”

Verksamheten Studier & Arbete föregicks av en diskussion, som initierats av den numera pensionerade medborgarvärden Mohamed Hagi Farah. Han var orolig över alla unga vuxna som inte har någon känd aktivitet. – Det finns en i varje port, konstaterade han.

Nu är trappan som ska göra Rinkeby tryggare invigd

Tre glada politiker, Dousa (M), Slottner (KD) och Helldén (MP), klipper av bandet och den nya trappan på Skårbygränd i Rinkeby är invigd. – Nu kan vi släppa in vanliga medborgare där det tidigare varit mörkt och ett tillhåll för kriminella, säger stadsdelsnämndens ordförande Banjamin Dousa.