Fredrik Jurdell ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta från och med den 1 december.

Fredrik Jurdell föreslås bli ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. Det formella beslutet fattas i kommunstyrelsen den 28 november. Jurdell kommer direkt från tjänsten som vice stadsdirektör i Stockholm.

Efter några år av turbulens får stadsdelen en direktör som tydligt uttalat betydelsen och värdet av goda relationer mellan förvaltning och civilsamhälle.
– Det är klart att vi ska ha de bästa möjliga relationer med civilsamhället, tveklöst är det så, sade han när undertecknad träffade honom för knappt ett år sedan.
Vid det tillfället, vi träffades i ett annat ärende, ställdes följande frågor:
Är det viktigt att bygga relationer till civilsamhället?
Absolut, det ingår i uppdraget.
Är det viktigt att ha en organisation där de anställda vågar prata?
Självklart, absolut. Det är klart att man måste ha lojalitet uppåt, annars kan man inte jobba i en förvaltning. Men vårt uppdrag är medborgarnas, inte chefernas. Det borde vara självklart att man klarar av båda delarna.

Fredrik Jurdell tillträder som stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta den 1 december.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Nu har ni har raserat allt”

Hård kritik riktas mot Spånga-Tenstas styrande, både stadsdelsnämnden och stadsdelsförvaltningen, när det…

Den 31 juli blir 50 familjer i Tensta utan bostad

Sista juli kommer 50 barnfamiljer att sägas upp från sina lägenheter på Elinsborgsbacken 7 i Tensta. SHIS bostäder har inga ersättningslägenheter att erbjuda.  – Familjerna har ett eget ansvar, säger stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell.

Ordningsvakten åtalas inte för misshandeln i Kista Galleria

Anmälan mot en av ordningsvakterna som använt övervåld mot pojkarna i det uppmärksamma fallet i Kista Galleria läggs ned.  – Jag gjorde bedömningen att pojkarnas beteende var för farligt, säger kammaråklagaren Sofia Gullbrandsson som behandlat ärendet. 

Gunilla skriver boken när Rinkeby fyller 50 år

Nästa år är det 50 år sedan Rinkeby torg invigdes. Lika länge har Gunilla Lundgren arbetat i Rinkeby och det är hon som, tillsammans med många rinkebybor, skriver boken om Rinkebys jubileum. – Det var Rinkeby som gjorde mig till författare.