Mårten Westberg

Från och med nästa tisdag är det slut med idrott för alla som är femton år och äldre. Vad vill Löfven att alla tränare i Järva ska göra då?

Jag har inget problem med att gå upp till knarklangarna och prata, men jag vet inte vad jag ska säga. ”Fritt fram” på tusentals idrottande ungdomar!
Eller ska jag säga ”snälla, låt bli att rekrytera de många tonåringar som Järvas idrottsföreningar har bedrivit verksamhet för?”

Ska jag hoppas att gängen inte klarar av att expandera sin verksamhet så snabbt att de kan rekrytera alla de tonåringar som inte längre får spela fotboll och basket?
Ska jag hoppas att tonåringarna sätter sig därhemma och spelar på datorn istället, trots att många bor trångt?
”Tänkte inte på det!” föreställer jag mig Stefan Löfven svara, ungefär som Peter Dalles uppfinnare i TV-programmet Lorry. (Kolla på SVT Play.)

Då tänkte nog inte SL på att de ökade trängseln på buss 179 med sisådär 50 procent

Det är i så fall precis som i våras. Då tänkte nog inte SL på att de flesta i Järva har samhällsbärande jobb. Eftersom folk i stan åkte mindre buss så drog SL ner på busstrafiken. Och eftersom det är lätt att bli smittad på bussen stängde SL av en stor del av bussarnas säten för att skydda förarna.

Då tänkte nog inte SL på att de ökade trängseln på buss 179 med sisådär 50 procent (1/5 färre bussar och 1/5 färre säten i bussen = 56 procent mer trängsel).

Resultatet den gången blev att S;t Görans akut såg ut att vara en läkarmottagning i Rinkeby och att smittan tog sig in på de äldreboenden som hemtjänstpersonalen åkte buss 179 till.

”Tänkte inte på det!”

670 000 japaner har sprungit långlopp i sommar. EN har blivit smittad

670 000 japaner har sprungit långlopp i sommar. EN har blivit smittad. ”Vi har ju hela tiden sagt att utomhusidrotter där man inte är speciellt nära varandra, att där är ju uppenbarligen riskerna väldigt små”, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till Orienteringsmagasinet.

Kan det vara något att fundera över?

Nu har vi sju dagar på oss att tänka på det. Kanske hinner vi komma på en bättre lösning.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Om SVT:s serie Kalifat – del 1

Jag har nu sett samtliga avsnitt av SVT:s serie Kalifat. Den är som helhet välspelad och välgjord, många väldiga bra skådespelarinsatser. Men, för det finns ett stort MEN, vad blir resultatet av serien?

Samlingsplatser måste vi vara rädda om

När det talas om förorten framställs den som det betonggrå miljonsamhället. Är det bland andra Husby utanför Stockholm man talar om hela tiden, och som inte har någon framtid? Eller är det den färgglada förorten vid Järvafältet som byggdes på 1970-talet?

”Jag vill inte dö i covid-19!”

Till statsminister Stefan Löfven Jag har läst i Expressen den 9 april att patienter över 80 år inte ska få intensivvård (och således kommer att dö) under rådande pandemi. Och om spridningen blir värre kommer även de som är över 70 att offras.

En nyårshälsning från andra sidan jordklotet

Det är Bernardo O’Higgins, han som sägs ha befriat Chile från spanjorerna, som står staty i Chillan och det är jag som sitter på sockeln. Statyn står på torget, som heter Plaza de armas, men nu har döpts om till frihetens torg, Plaza de la libertad. Nu går 2019 mot sitt slut och snart börjar ett nytt år.