Mårten Westberg

Från och med nästa tisdag är det slut med idrott för alla som är femton år och äldre. Vad vill Löfven att alla tränare i Järva ska göra då?

Jag har inget problem med att gå upp till knarklangarna och prata, men jag vet inte vad jag ska säga. ”Fritt fram” på tusentals idrottande ungdomar!
Eller ska jag säga ”snälla, låt bli att rekrytera de många tonåringar som Järvas idrottsföreningar har bedrivit verksamhet för?”

Ska jag hoppas att gängen inte klarar av att expandera sin verksamhet så snabbt att de kan rekrytera alla de tonåringar som inte längre får spela fotboll och basket?
Ska jag hoppas att tonåringarna sätter sig därhemma och spelar på datorn istället, trots att många bor trångt?
”Tänkte inte på det!” föreställer jag mig Stefan Löfven svara, ungefär som Peter Dalles uppfinnare i TV-programmet Lorry. (Kolla på SVT Play.)

Då tänkte nog inte SL på att de ökade trängseln på buss 179 med sisådär 50 procent

Det är i så fall precis som i våras. Då tänkte nog inte SL på att de flesta i Järva har samhällsbärande jobb. Eftersom folk i stan åkte mindre buss så drog SL ner på busstrafiken. Och eftersom det är lätt att bli smittad på bussen stängde SL av en stor del av bussarnas säten för att skydda förarna.

Då tänkte nog inte SL på att de ökade trängseln på buss 179 med sisådär 50 procent (1/5 färre bussar och 1/5 färre säten i bussen = 56 procent mer trängsel).

Resultatet den gången blev att S;t Görans akut såg ut att vara en läkarmottagning i Rinkeby och att smittan tog sig in på de äldreboenden som hemtjänstpersonalen åkte buss 179 till.

”Tänkte inte på det!”

670 000 japaner har sprungit långlopp i sommar. EN har blivit smittad

670 000 japaner har sprungit långlopp i sommar. EN har blivit smittad. ”Vi har ju hela tiden sagt att utomhusidrotter där man inte är speciellt nära varandra, att där är ju uppenbarligen riskerna väldigt små”, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till Orienteringsmagasinet.

Kan det vara något att fundera över?

Nu har vi sju dagar på oss att tänka på det. Kanske hinner vi komma på en bättre lösning.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Jag sade att jag bodde i Spånga”

Jag blev riktigt less idag på någon som sade just ”ghetto” om Järva i en diskussion. Förklarade att det kallas för ”blemish of place”, att du upprätthåller ett rykte som dömer ut en hel plats och alla som bor där.

Den som inte har någon framtid räds inte galler

Det enda som skulle kunna sätta stopp för det dödliga våldet är det enda som samhället inte är beredd att erbjuda. Hopp.

Repression ingen väg ur sorgen

”Där jag bor det spills så mycket blod du kan bada”. Det är inte en textrad jag önskar att någon unge ska relatera till. Men i våra förorter mördar unga killar varandra i fullt dagsljus och Yasin toppar listorna.

”Hur känns det att inte få julklappar på julafton?”

Doften av nylagad risgrynsgröt med kanel. Hjärtformade pepparkakor som krossas till bitar…