Årets lopp i Järva Skolstafett äger rum den 5 juni, samma dag som muslimer firar sin stora högtid Eid al-fitr. Mer än 1000 barn anmälda till årets tävling och samtidigt kommer det att finnas ett tivoli för alla som vill fira på Spånga IP.

Järva Skolstafett är ett av Sveriges största barnidrotts-evenemang. 2018 sprang drygt 2000 barn från Järva 1,5 km var. På sikt tror arrangörerna (Lidingöloppet och Rinkeby Run) att det kommer vara uppemot tio gånger så många barn som deltar. 

Till årets lopp räknade dock arrangörerna med att många barn inte skulle komma, eftersom de samma dag firar Eid al-fitr.  Då är många av barnen i Järva lediga från skolan och en del skolor är till och med stängda. Men trots detta så är fler än 1000 barn och ungdomar anmälda till årets tävling.  

De snabbaste lagen vinner biobiljetter, men den egentliga tävlingen handlar om de två jättestora vandringspokalerna. Den ena går till skolan med flest deltagare. Solhemsskolan vann den i fjol och ligger bra till för att vinna den igen. Den andra pokalen går till skolan med störst andel deltagare. Den pokalen vann Kista International School i fjol, men de är dock inte med i år. Istället är det Rinkebyskolan som ligger bra till.  Dessutom delar Ellevio ut priser till tjejlag och mixed-lag (lag med både killar och tjejer).

  • Lågstadiet (årskurs 1-3) startar kl. 12
  • Mellanstadiet (årskurs 4-6) startar kl. 13
  • Högstadiet (årskurs 7-9) startar kl. 14
  • ..och i år blir det en öppen start där vem som helst får springa. Den sker 11.30.

Samtidigt som skolstafetten pågår är alla barnfamiljer välkomna till Eid Mubarak Park, ett litet tivoli, som kommer att finnas på Spånga IP. Där finns karuseller, hoppborg, hinderbana, sockervadd, och bord där lokala föreningar säljer bakverk, sambosas och annat mellan kl.11-16. Tillsammans gör Eid Mubarak Park och Järva Skolstafett att det blir ännu mera fest, och att många föräldrar får se sina barn tävla i löpning. För deltagarna i Järva Skolstafett är det förstås kul att mamma och pappa är där och hejar när de springer. Då blir det ännu roligare att vara med.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Trots varningar från FN säljer staden mark i Husby till Hembla

Ett par dagar efter att FNs speciella rapportör om bostadsfrågor Leilani Farah besökte Husby för att få information om det skandalomsusade riskkapitalföretaget Hemblas (f.d. D.Carnegie) agerande i stadsdelen säljer staden en viktig tomt i Husby centrum till företaget.

Ortens farsa går i pension

Rinkebys borgmästare, eller kanske bättre hela ortens farsa, går i pension. Mohamed Hagi Farah har fyllt 67 och slutar som medborgarvärd i Rinkeby-Kista. Han tackades och firades av föreningslivet i Rinkeby Folkets Hus igår kväll.

Om kvinnors hälsa ur ett mångkulturellt perspektiv

Stress och en oorganiserad kropp hänger ofta ihop. Om det och andra folkhälsoproblem talar Maj Östberg Rundquist och Pirjo Heliste i Järva Folkets Park på Eggeby gård nu på lördag.

Det som är det bästa med Järva

Innan Rinkeby Run var jag ordförande och tränare för en av Sveriges finaste löparklubbar, Fredrikshof. Vi hade Stockholms Stadion som hemma-arena. Arenan från OS 1912. Arenan där flest världsrekord har satts i hela världen. Det var häftigt, men jag saknar det inte ett dugg.