Luay Mohageb vet hur svårt det kan vara att skriva. Särskilt för dem som inte behärskar svenska språket helt och fullt. Därför kände att han kan göra en insats.
 – Jag kan hjälpa till med stavning, korrigera grammatiska felaktigheter och meningsuppbyggnad.

Luay Mohageb har en blogg och skriver även krönikor i Nyhetsbyrån Järva. I vanliga fall är Luay civilanställd inom polisen och utreder ungdomsbrott. Men nu arbetar han hemifrån, som många andra, och har mer tid över. Därför erbjuder han sin tjänster, helt kostnadsfritt.

– Jag kan förstå, att arbetsgivare inte upplever personliga brev med bristfällig svenska som professionella. Och med det stora motstånd som minoriteter möts av i arbetslivet, så är det extra viktigt att ha ett snyggt och välskrivet brev.

Med det stora motstånd som minoriteter möts av i arbetslivet, så är det extra viktigt att ha ett snyggt och välskrivet brev

När han kom ut på arbetsmarknaden efter gymnasiet visste han inte hur ett personligt brev skulle se ut, eller ett CV.
– Jag hade tur att ha personer runt omkring mig som kunde hjälpa mig med det i början. Men det har inte alla. Det kan vara väldigt skönt att få hjälp med det där första steget in i arbetslivet.

Han har fått en del personliga brev skickade till sig, av personer som behöver hjälp att skriva.
– Och den här tiden i karantän inspirerade mig att erbjuda min hjälp till fler. Jag vill använda skrivandet på flera sätt.

Han hänvisar intresserade till: luaymohageb@hotmail.com

– Jag är öppen för att korrigera allt som har med text att göra. Det kan vara personliga brev, CV, inlägg på Instagram eller vad som helst.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Jennie Rydholm
Lämna ett svar
You May Also Like

Region Stockholm sänker väntetiden för dos 2

Från och med i torsdags, den 29 juli, har region Stockholm sänkt väntetiden mellan den första och andra vaccindosen till fyra veckor. Ändringen gäller för de som tagit Pfizer och Modernas vaccin och är en åtgärd för att snabbare få fler fullvaccinerade efter det ökade smittoläget i Stockholmsregionen.

Fotboll för vem? 

I torsdags ägde eventet ”Fotboll för vem?” rum i Folkets Husby. Podcasten Galdem A Talk ledde ett panelsamtal med bland annat fotbollsreportern Jasmin Nur. 

Hon anmälde skolan till Skolinspektionen – skolan svarade med orosanmälan

En elev ska ha blivit mobbad på Engelska Skolan i Kista till den grad att hon har velat ta sitt liv. Mamman till barnet ska då ha försökt kommunicera med skolan för att hitta en lösning, men har upplevt att hon inte tagits på allvar. Hon har därför anmält skolan till Skolinspektionen och menar att rektorn på skolan har hämnats genom att göra en orosanmälan mot henne till socialtjänsten.

Kollektiv sorg kräver mer psykologiskt stöd för unga

När Sakariya Hirsi fick nyheten om skjutningen i tisdags gick han ut i Tensta och möttes av sorg och förtvivlan. – Min önskan för 2021 är att det ska bli året då vi lyfter sorgen och bearbetar den.