I fredags kunde barn och ungdomar mellan 12 och 19 år spela fotboll och basket mitt i natten i Rinkeby. Det var Mårten Westberg från Akalla run och Svenska bostäder, som tillsammans med olika fotbollsföreningar arrangerade ett Night Event.

Massor med unga, men mest killar var med. Alla utrustades med pannlampor och så satte spelet igång. De samlades på Rinkeby torg och sedan gick de tillsammans till Spånga IP.

– Jag tycker att barn och ungdomar ska röra på sig och vara utomhus, sade Mårten Westberg. Ikväll kan de få testa på flera olika aktiviteter, inte bara fotboll utan även löpning och basket.

Elvir Kazinic, S,  avgående ordförande för Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, var också med.
– Jag spelade själv olika sporter som ung, både fotboll och basket. Det är kul att vara med, jag gillar att umgås med människor. Det här är viktigt och kul.

Nurcan Gultekin arbetar som samordnare för social hållbarhet på Svenska Bostäder i Järva. Det var hon som tog kontakt med Mårten Westberg och Atletico Rinkeby för att skapa ett kul event tillsammans.
– Jag tyckte att vi kunde göra något tillsammans, som innehöll olika aktiviteter. Jag gillar att jobba här i Järva och jag vill samarbeta mer med föreningarna här.

Halima Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Lugnt i Järva under lördagen – inga tecken på koranbränningar

Lördagen blev lugn i Järva, inga tecken på koranbrännande nazister syntes till. Samtidigt var stämningen god i området, med alla möjliga olika lokala aktörer som var ute och trygghetsvandrade på dagen och kvällen. 

Hembla säger upp 58 hyresgäster i Järva

Hyresgästföreningens tidning Hem&Hyra avslöjade i senaste numret att 99 hyresgäster som bor i Hemblas hus i Järva och Södertälje kommer att bli av med sina hyreskontrakt. 58 av de uppsagda hyresgästerna bor i Järva. 

Restriktionerna förlängs och lättnaderna dröjer

Restriktionerna för restauranger och affärer förlängs till den 3 maj och de väntade lättnaderna för kultur-, sport- och nöjesarrangemang dröjer. – Budskapet är det samma. Håll i, håll ut. Läget är allvarligt. Jag vill återigen be om en rejäl kraftansträngning, sade statsminister Stefan Löfven vid en presskonferens igår.

Taxiförare i gemensam kamp

Engelska och svenska apptaxiförare samlades på Folkets Husby för att utbyta kunskaper.