I fredags kunde barn och ungdomar mellan 12 och 19 år spela fotboll och basket mitt i natten i Rinkeby. Det var Mårten Westberg från Akalla run och Svenska bostäder, som tillsammans med olika fotbollsföreningar arrangerade ett Night Event.

Massor med unga, men mest killar var med. Alla utrustades med pannlampor och så satte spelet igång. De samlades på Rinkeby torg och sedan gick de tillsammans till Spånga IP.

– Jag tycker att barn och ungdomar ska röra på sig och vara utomhus, sade Mårten Westberg. Ikväll kan de få testa på flera olika aktiviteter, inte bara fotboll utan även löpning och basket.

Elvir Kazinic, S,  avgående ordförande för Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, var också med.
– Jag spelade själv olika sporter som ung, både fotboll och basket. Det är kul att vara med, jag gillar att umgås med människor. Det här är viktigt och kul.

Nurcan Gultekin arbetar som samordnare för social hållbarhet på Svenska Bostäder i Järva. Det var hon som tog kontakt med Mårten Westberg och Atletico Rinkeby för att skapa ett kul event tillsammans.
– Jag tyckte att vi kunde göra något tillsammans, som innehöll olika aktiviteter. Jag gillar att jobba här i Järva och jag vill samarbeta mer med föreningarna här.

Halima Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Socialdemokrater höll ljusmanifestation för Spånga kyrka

– Jag tycker att det är väldigt fint att alla ställer upp och visar att det här är en viktig plats. Precis som med koranbränningarna, då var Svenska kyrkan på plats och visade sitt stöd, sade riksdagsledamoten Anders Österberg när Socialdemokraterna i Järva igår anordnade en ljusmanifestation efter attackerna mot Spånga kyrka.

14 stadsdelar kan bli fem

Vad händer med den lokala demokratin i Järva? Idag finns 14 stadsdelar…

Järvas friskolor samarbetar för ännu bättre resultat

En gång i månaden träffas rektorerna för friskolorna i Järva. – Vi vill ta fram de gemensamma nämnare vi har i vårt arbete och sprida den kunskapen till alla skolor i området, säger Amir Sajadi, Järvaskolans VD.

Brand i Akalla i natt

Under natten till tisdagen larmades räddningstjänsten om en brand på Imatragatan i Akalla. Larmet kom 01.41 om en radhuslänga som brann.