Många har väntat på det nya polishuset. Ja, det finns de som glatt sig åt att många poliser skulle komma till Rinkeby.

Själva husbygget skulle ge jobb åt närområdet, lovade man, praktikplatser och byggnadsarbeten. Hur blev det? Det blev en handledare från Fryshuset och några ungdomar som målade en graffitivägg. Inget mer. Byggnaden är säkerhetsklassad, liknar mest en militärbas någonstans, och järvaborna godkändes inte.

Polisstationen skulle ge Rinkeby nytt liv, sade man. Fler skulle äta på restaurangerna och handla i butikerna. Precis som det var när stadsdelsförvaltningen låg i Rinkeby.

Än en gång utmålas Rinkeby som så farligt

Men nu läser jag att poliserna inte törs åka till Rinkeby på egen hand, utan ska få eskort till och från jobbet av en särskild polispatrull. Hur ska de då våga sig ut till centrum på lunchen?

Än en gång utmålas Rinkeby som så farligt. Tänk på alla som kommer till Rinkeby varje dag, de som arbetar i skolan, förskolan, på kulturförvaltningen, i butikerna. De vågar.

Men poliserna törs inte åka till jobbet. Jag undrar, har de verkligen valt rätt yrke?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Det är ett tufft jobb, men någon måste göra det

Järvaveckan är över för den här gången. Fem dagar i tält, alldeles frivilligt. Första kvällen höll vi på att frysa ihjäl. Kväll nummer två var det varmt, men duggregn. De sista tre dagarna var det sol och ökenhetta.

Tänk om politiker och tjänstemän vågade satsa

Det skulle kunna bli hur bra som helst. Tänk om Hästa gårds…

Jag står inte ut

Valet är över och jag har inte lyssnat på en enda valdebatt.…

Tidsbeställningen av vaccin är som en tombola

Jag har fått min första spruta i Bredbyskolans gymnastikhall. Jag bokade tiden på nätet. Först fick jag tid i Kista den 6 maj, alla andra dagar var slut.