Ännu en muralmålning är under konstruktion i Järva. Den här gången är det Rinkeby Folkets Hus som smyckas med konstformen. 

I Rinkeby Folkets Hus är det fullt fart just nu med målandet av en mural.  pratat med processledaren Nader Attiyah som berättade om arbetet.

– Personalen i huset har mobiliserat ungdomar som röstat fram en skiss som jag, Dana Bektemissova och Mojje Abdulle målar. Skissen togs fram av oss tillsammans med ungdomarna.

– Rinkeby Folkets Hus vill fortsätta med fem muralmålningar till, den här är först ut. Muralmålningarna kommer att fungera som ett ansiktslyft för huset.

Det här är Nader Attiyahs tionde muralmålning. Sist var han processledare för muralmålningen i Husby som Nyhetsbyrån Järva rapporterade om.

– Min pappa är konstnär och min mamma är poet, så kärleken för konsten faller mig väldigt naturligt.

– Jag älskar det jag gör. Jag älskar att ta fram idéer tillsammans med ungdomar, för det är inte ofta vi blir hörda. Det känns fint att bli hörd genom att sända ut budskap via konst. Det är en ära för mig att vara en del av detta arbete.

Muralmålningen står klar nästa vecka, men invigs i samband med ett event i Rinkeby i början av augusti.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fryshuset Husby tar över Tensta Community Center?

Förvaltningen i Spånga-Tensta föreslår att Fryshuset Husby tar över driften av Tensta…

Lust att läsa ökar lusten att lära

På Rinkeby bibliotek drar projektet Läslust i Rinkeby igång i höst. Barn…

Personrån i Akalla – två gripna

Två knivbeväpnade gärningsmän misshandlade och rånade en person i Akalla. När de försökte sig på ytterligare rån greps de ombord på en buss.

Gymnasielever ska studera på distans från och med nu

Statsminister Stefan Löfven meddelade på onsdagen att alla elever vid gymnasier, universitet och vuxenutbildning skickas hem från sina skolor för att istället erbjudas undervisning på distans.