Ännu en muralmålning är under konstruktion i Järva. Den här gången är det Rinkeby Folkets Hus som smyckas med konstformen. 

I Rinkeby Folkets Hus är det fullt fart just nu med målandet av en mural.  pratat med processledaren Nader Attiyah som berättade om arbetet.

– Personalen i huset har mobiliserat ungdomar som röstat fram en skiss som jag, Dana Bektemissova och Mojje Abdulle målar. Skissen togs fram av oss tillsammans med ungdomarna.

– Rinkeby Folkets Hus vill fortsätta med fem muralmålningar till, den här är först ut. Muralmålningarna kommer att fungera som ett ansiktslyft för huset.

Det här är Nader Attiyahs tionde muralmålning. Sist var han processledare för muralmålningen i Husby som Nyhetsbyrån Järva rapporterade om.

– Min pappa är konstnär och min mamma är poet, så kärleken för konsten faller mig väldigt naturligt.

– Jag älskar det jag gör. Jag älskar att ta fram idéer tillsammans med ungdomar, för det är inte ofta vi blir hörda. Det känns fint att bli hörd genom att sända ut budskap via konst. Det är en ära för mig att vara en del av detta arbete.

Muralmålningen står klar nästa vecka, men invigs i samband med ett event i Rinkeby i början av augusti.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Polishuset i Rinkeby försenat – klart tidigast nästa år

Bygget av polishuset i Rinkeby har inte gått som på räls än…

För Isabel Rozada är Järvafältet både skafferi och apotek

Maskrosorna blommar för fullt, men visste du att den vanliga blomman som trivs så bra bland asfalt och betong både kan användas i mat och medicin? Isabel Rozada från Tensta tog med Nyhetsbyrån Järva ut på Järvafältet för att tipsa om användbara egenskaper hos några av våra vanligaste växter.

Lokalpolisen får ett nytt, mer logiskt namn

Igår meddelade Rinkebys lokala polischef Therese Rosengren att hennes område får ett nytt namn. Istället för lokalpolisområde Rinkeby, som det hetat sedan 2015, är det hädanefter lokalpolisområde Järva som gäller.

Vart tog Pride-bänkarna i Husby vägen?

De två bänkarna, som målats i regnbågens färger och placerats utanför Husbys moské, står inte längre kvar. – Vi har pratat med våra medlemmar och sagt att bänkarna ska lämnas i fred. De tillhör Stockholms stad, säger Kemal Abdelwahab, en av de aktiva i moskéns ungdomskommitté.