Ikväll har stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta möte i Tensta Träff. Den öppna delen av mötet, där medborgarna kan ställa frågor, börjar 18.00.

En av frågorna som ska behandlas handlar om den nya EBO-lagen, som förbjuder asylsökande att bosätta sig hos släkt eller vänner i delar av Tensta. De som ändå gör det kommer inte att ha rätt till dagersättning eller särskilt bidrag enligt lagen om mottagande av asylsökande. Lagen trädde i kraft från 1 januari 2020 och gäller från och med 1 juli i år.
Se vilka delar av Tensta det gäller.

Dessutom kommer frågan om att driften av fritidsgårdarna i stadsdelen ska läggas ut på entreprenad upp. En fråga som kritiserats av Rashid Mohammed, V, vice ordförande i stadsdelsnämnden.

Läs hela dagordningen här.

Det öppna mötet börjar kl 18.00, då allmänheten kan ställa frågor.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Två gripna efter misstänkta mordförsök i Kista

På påskafton skedde två misstänkta mordförsök i Kista. Först hittades en ung man med allvarliga skador i ett bostadsområde nära centrum. Och sedan anträffades en man med svåra stickskador i Kista galleria.

Ordföranden vägrar svara på frågan om Folkets Husby

Nej, Ole-Jörgen Persson, M, svarade inte på frågan. Om och om igen ställde Elvir Kazinic, S, och Veronica Stiernborg, V, samma fråga: varför slås det fast redan nu i verksamhetsplanen att IOP-avtalet med Folkets Husby inte ska förlängas?

Trappan i Tensta börjar ta form

Trappan i Tensta är en till synes oändlig följetong. Inte blev trappan klar i våras och inte i juli heller. Men arbetet går i alla fall framåt.

Förorten mot våld får Abdi-priset

Förorten mot våld har tilldelats årets Abdi-pris, till minne av aktivisten Abdirahman…