Omslaget till albumet 98.01.11

Yasin prisades för Årets hiphop under Grammisgalan igår kväll. Den uppmärksammade rapartisten var nominerad i sammanlagt fyra kategorier.

Under Grammisgalan, som ägde rum igår, prisades 2020 års mest uppmärksammade artister, musiker och kreatörer i 23 kategorier. Omtalade rapparen Yasin från Rinkeby blev prisad i kategorin Årets hiphop för sitt första album 98.01.11 som släpptes under 2020.

Yasin var nominerad till grammisar i kategorierna Årets hiphop, Årets artist, Årets album och Årets textförfattare. Tidigare i år fick han också ta emot pris i kategorierna Årets artist och Årets hiphop/RNB under P3 Guld-galan.

Yasin står åtalad för stämpling till människorov och sitter häktad i väntan på dom. Det handlar om kidnappningen av en annan känd artist i det uppmärksammade Encro-målet, där Yasin misstänks vara inblandad. Rapartisten kunde därför inte närvara vid galan och istället fick grammisnominerade Amr Badr, som producerat stora delar av albumet 98.01.11, ta emot priset i Yasins ställe.

Eleni Terzitane
Bild: Instagram/Skärmdump
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mer om viruset – länkar med information på andra språk

Coronaviruset är nu spritt i hela det svenska samhället, åtminstone i Stockholm och andra stora städer. Mer är 1 000 personer är smittade och sju patienter hade dött fram till måndag eftermiddag.

BK Bussenhus vill nå ut till ännu fler föräldrar och barn

BK Bussenhus huserar i Asymetricas lokaler i Kista. Klubben har funnits sedan 2017 och har vuxit snabbt. – Just nu söker vi barn till vår knatteverksamhet för 5-6 åringar och idrottsföräldrar som kan få utbildning via SISU idrottsutbildarna, säger Akrem Hashim Yahya.

Vart har torghandeln i Tensta centrum tagit vägen?

Det är tomt på Tenstagången, utanför Tensta Centrum. Frukt- och grönsakshandlarna är borta. Våra läsare ringer och undrar oroligt. – Vad har hänt?

Misstänkt mord i Tensta

En kvinna har hittats död i en lägenhet i Tensta. En man är gripen misstänkt för mord.