Omslaget till albumet 98.01.11

Yasin prisades för Årets hiphop under Grammisgalan igår kväll. Den uppmärksammade rapartisten var nominerad i sammanlagt fyra kategorier.

Under Grammisgalan, som ägde rum igår, prisades 2020 års mest uppmärksammade artister, musiker och kreatörer i 23 kategorier. Omtalade rapparen Yasin från Rinkeby blev prisad i kategorin Årets hiphop för sitt första album 98.01.11 som släpptes under 2020.

Yasin var nominerad till grammisar i kategorierna Årets hiphop, Årets artist, Årets album och Årets textförfattare. Tidigare i år fick han också ta emot pris i kategorierna Årets artist och Årets hiphop/RNB under P3 Guld-galan.

Yasin står åtalad för stämpling till människorov och sitter häktad i väntan på dom. Det handlar om kidnappningen av en annan känd artist i det uppmärksammade Encro-målet, där Yasin misstänks vara inblandad. Rapartisten kunde därför inte närvara vid galan och istället fick grammisnominerade Amr Badr, som producerat stora delar av albumet 98.01.11, ta emot priset i Yasins ställe.

Eleni Terzitane
Bild: Instagram/Skärmdump
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

10 roliga grejer att göra på höstlovet i Järva

Höstlovet i orten bjuder på en hel del aktiviteter. Kanske vill du gå på Hackathon, DJ workshop eller halloweenfest? Vi har listat ett urval av gratis aktiviteter för dig som ungdom från Järva.

Jesus mamma möter Mohamed i Tensta Runt

Monica Kingstedt från Huddinge är mamma i Sveriges snabbaste löparfamilj.  Hon är en av kandidaterna till att vinna pokalen i 5 km-loppet i Tensta Runt imorgon.

Misstänkt skottlossning i Kista galleria

Ett stort bråk utbröt i Kista Galleria på söndagskvällen och polisen larmades. Vittnen sade att skott hade avlossats, men det var inget som polisen kunde bekräfta.

Man misstänkt för våldtäkt gripen i Tensta

Enligt uppgifter i Aftonbladet fick polisen larm om att en kvinna blivit våldtagen utomhus i Tensta vid 23.15 på onsdagskvällen. En halvtimme senare greps en misstänkt gärningsman.