Som representanter för Miljöpartiet i Rinkeby-Kistas och Spånga-Tenstas stadsdelsnämnder, ser vi med oro på den allvarliga situationen med skjutningar i vårt område. Precis som alla andra vill vi också ha förändring. Vi är öppna för all form av dialog med de invånare som vi är satta att representera.

Det eskalerande våldet måste få ett slut!

Vi är arga för att familjer mister sina barn och för att ungdomar dras in i kriminalitet. Men framförallt är vi arga för att samhället har misslyckats.

Vi blev oerhört ledsna över Akrem Hashims krönika

Vi blev oerhört ledsna över Akrem Hashims krönika ”Bit för bit försvinner vi- och allt fler ryggar vänds mot oss”. Det är inte så här vi vill att det ska vara!

Därför sträcker vi också ut handen för en dialog. Det är dags att omvandla ilskan och fortsätta kämpa. Vi måste stå upp mot våldet och vi måste göra det tillsammans. Vi vill ha ett möte med de organisationer som är intresserade av att möta oss och diskutera vad vi tillsammans kan göra för situationen.

Hör av er!

Med vänliga hälsningar,

Tomas Beer, gruppledare och ledamot, Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, MP
Lisa Carlbom, ersättare, Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, MP
Mansuur Jama, gruppledare och ledamot, Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, MP
Tiemon Okojevoh, ersättare, Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, MP


Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Om DN och bevakningen av orten

I ett tidigare inlägg här reagerade jag på att DN i en artikel gjort det till en lek för läsarna att gissa vilka stadsdelar i huvudstan som var ”värst” smittade. Ja, det stod värst i rubriken. Inte mest drabbade, vilket empatiska journalister skulle ha skrivit.

Tech Tensta ägnar sig inte åt tech

För några dagar sedan kunde vi läsa om att ungdomar gjorde skyddsvisir med hjälp av 3D-skrivare på Tech Tensta. Jättebra, eller? Att de använder modern teknik som 3D-skrivare är mycket bra, men är det verkligen tech?

”Folket i Chile är inte i krig”

Folket är enat. Den internationella solidariteten har visat sig stark genom de hundratals protester som har hållits för Chile världen över. Vi står alla enade under ett krav: Vi kräver att den chilenska regeringen drar tillbaka de militära styrkor som tillsatts på gator och torg med omedelbar verkan.

Föräldrar skriver öppet brev till Ole-Jörgen Persson, M

I kväll har Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd sammanträde. Före pandemin hade allmänheten möjlighet att ställa frågor, men nu sker mötena bakom stängda dörrar. Därför har Mohamed Hagi Farah från föreningen Järva Föräldraalliansen istället skrivit ett öppet brev till nämndens ordförande Ole-Jörgen Persson, M.