Robin Quaison, leende.

EM-finalen på Husby gård blev en riktig folkfest. Hundratals kom för att följa fotbollsmatchen mellan England och Italien.
– Jag är jättenöjd, sade Robin Quaison, som var på plats när stiftelsen, som bär hans namn, arrangerade visningen.

Det regnade på publiken på Wembley, men sommarkvällen i Husby var perfekt. Många hade kommit för att se finalen på storbildsskärm, de satt på stolar eller medhavda filtar. Barnfamiljer och ungdomar samsades, Babas sålde hamburgare, läskedrycksföretaget som sponsrar Robin Quaison hade egen kiosk. På plats var även Blå bandet, som ordnade lekar för barnen.

Salong Adrian från Rotebro hade ett eget partytält och två frisörer klippte barn och unga timmarna före matchstart. Läkare i gula västar fanns på plats, om något skulle hända.

Polisen var där med en piket, och den här ljumma sommarkvällen var stämningen mellan ordningsmakten och ungdomarna god.

Snart väntar tre år i Saudiarabien och fotbollslaget Ettifaq F.C.

Robin Quaison, Husbys egen landslagsstjärna, var också på Husby gård. Det är han, som tillsammans med fyra vänner, har startat Quaison Foundation. Nyhetsbyrån Järva fångade honom i steget, han var en upptagen man denna kväll. Som en av de ansvariga för arrangemanget var han väldigt nöjd.
 – Ja, jag är jättenöjd och glad. Det har fungerat bra allting.

Robin har precis avslutat sitt kontrakt med sin tyska klubb Mainz 05, men han har redan skrivit under för en ny klubb. Snart väntar tre år i Saudiarabien och fotbollslaget Ettifaq F.C.
– Jag har fått en del kritiska frågor om det, men jag tycker att det ska bli intressant. Det är mitt val, ingen annan kan välja åt mig. Och jag undrar varför ingen ställer samma kritiska frågor till alla som spelar i Kina eller Ryssland?

Han har skrivit på ett kontrakt för tre år.
– Ja, jag kanske stannar längre, eller kortare, det får vi se.

Hasse Backe hördes perfekt

Quaison hade, trots att han var stressad, ändå tid till sina fans. ”Får jag ta en bild med dig”, frågade en liten kille.
– Javisst, sade Robin och ställde upp när pojkens pappa tog fram kameran.

Publikens lojaliteter verkade vara delade, kanske med en viss övervikt åt Italien. Många barn hade båda ländernas färger målade i ansiktet, en flagga på varsin kind. 

Både visningen på storbildsskärmen och ljudet var av högsta kvalitet. Hasse Backe hördes perfekt. Det enda som publiken sörjde var att sändningen avslutades innan Italien hann lyfta bucklan.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ungdomens Hus och Reactor läggs ned, eller?

DN rapporterade igår om att Ungdomens Hus i Rinkeby och Reactor i Husby läggs ned i en intervju med Benjamin Dousa (M), ordförande i stadsdelsnämnden. Men enligt Veronica Stiernborg (V) har det framkommit information under fredagen om att frågan ska upp i nämnden i november. – Jag är väldigt förvirrad över var och hur det här beslutet är taget, för det ska ju vara ett politiskt beslut, säger hon till Nyhetsbyrån Järva.

Nyhetsbyrån Järva fick besök av tevekanalen Al Kompis

Nyhetsbyrån Järva fick besök av mediaföretaget Al Kompis. De intervjuade Kerstin Gustafsson Figueroa och vi fick chansen att intervjua Al Kompis reporter Sandy El Doukhi.

Ung man skjuten i Rinkeby

Larmet kom vid halv ett natten till tisdagen. En ung man ska ha hittats skjuten i en bil i Rinkeby. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda. 

Hyllade västerortsrapparen Erik Lundin debuterar som sommarvärd

Imorgon sänds Erik Lundins sommarprat i Sveriges Radio P1. Rapparen från västerort kommer att bland annat beröra identitet och drömmar under sin debut som sommarvärd.