Robin Quaison, leende.

EM-finalen på Husby gård blev en riktig folkfest. Hundratals kom för att följa fotbollsmatchen mellan England och Italien.
– Jag är jättenöjd, sade Robin Quaison, som var på plats när stiftelsen, som bär hans namn, arrangerade visningen.

Det regnade på publiken på Wembley, men sommarkvällen i Husby var perfekt. Många hade kommit för att se finalen på storbildsskärm, de satt på stolar eller medhavda filtar. Barnfamiljer och ungdomar samsades, Babas sålde hamburgare, läskedrycksföretaget som sponsrar Robin Quaison hade egen kiosk. På plats var även Blå bandet, som ordnade lekar för barnen.

Salong Adrian från Rotebro hade ett eget partytält och två frisörer klippte barn och unga timmarna före matchstart. Läkare i gula västar fanns på plats, om något skulle hända.

Polisen var där med en piket, och den här ljumma sommarkvällen var stämningen mellan ordningsmakten och ungdomarna god.

Snart väntar tre år i Saudiarabien och fotbollslaget Ettifaq F.C.

Robin Quaison, Husbys egen landslagsstjärna, var också på Husby gård. Det är han, som tillsammans med fyra vänner, har startat Quaison Foundation. Nyhetsbyrån Järva fångade honom i steget, han var en upptagen man denna kväll. Som en av de ansvariga för arrangemanget var han väldigt nöjd.
 – Ja, jag är jättenöjd och glad. Det har fungerat bra allting.

Robin har precis avslutat sitt kontrakt med sin tyska klubb Mainz 05, men han har redan skrivit under för en ny klubb. Snart väntar tre år i Saudiarabien och fotbollslaget Ettifaq F.C.
– Jag har fått en del kritiska frågor om det, men jag tycker att det ska bli intressant. Det är mitt val, ingen annan kan välja åt mig. Och jag undrar varför ingen ställer samma kritiska frågor till alla som spelar i Kina eller Ryssland?

Han har skrivit på ett kontrakt för tre år.
– Ja, jag kanske stannar längre, eller kortare, det får vi se.

Hasse Backe hördes perfekt

Quaison hade, trots att han var stressad, ändå tid till sina fans. ”Får jag ta en bild med dig”, frågade en liten kille.
– Javisst, sade Robin och ställde upp när pojkens pappa tog fram kameran.

Publikens lojaliteter verkade vara delade, kanske med en viss övervikt åt Italien. Många barn hade båda ländernas färger målade i ansiktet, en flagga på varsin kind. 

Både visningen på storbildsskärmen och ljudet var av högsta kvalitet. Hasse Backe hördes perfekt. Det enda som publiken sörjde var att sändningen avslutades innan Italien hann lyfta bucklan.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hyresgästerna i Tensta Torn tvättar utan tvättmedel

Studentskrapan i Tensta använder sig av SWATABs metod, som tvättar utan tvättmedel och i kallt vatten. Samma system som hyresgästerna på Rinkebysvängen precis lyckats bli av med.

Rinkeby Stars blev fotbollsturneringen Seukis segrare 2019

Finalen i fotbollsturneringen Seuki gick av stapeln igår på Spånga IP. Matchen avgjordes på straffar och vinnaren blev Rinkeby Stars.

Satsning på studier och arbete i Husby

Nu är stadsdelshuset i Husby centrum invigt. Medborgarkontoret, Familjehuset med öppen förskola, ungdomsgården Reactor och Studier&Arbete finns under ett och samma tak.

Elin tänker plogga den 8 mars

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Elin Sundqvist på Familjebostäder i Rinkeby är en av många kvinnor som tar upp Ayan Mohamed och Esme Gulers förslag att fira kvinnodagen genom att jogga med några vänner. Men Elin tänker inte jogga. Hon ska plogga.