Bilen står parkerad så att kommande bilar på gatan inte syns. Övergångsstället vid Folkets Hus på Rinkebystråket är fortfarande obevakat.
 – Ingenting har gjorts. Det ser ut som vanligt, säger Jamad Mohamud.

Jamad Mohamed uppmärksammade det farliga övergångsstället i augusti förra året. Just där, övergången mellan busshållplatserna, springer ofta barn över gatan.. Eleverna från Askebyskolan och Rinkebyskolan går över där. Även barnen som går till eller från Parkleken Rinken går över där.

Jamad Mohamud kontaktade Stockholms stad för att påpeka att

Jamad Mohamud har gjort sitt bästa för att det ska bli säkert att gå över gatan vid Rinkeby centrum.

övergångsstället är farligt. Hon blev hänvisad till Trafikkontoret, som i sin tur hänvisade henne vidare till parkeringsbolaget. Men parkeringsbolaget meddelade att de inte hade någonting med saken att göra.

Trafikkontorets kommunikatör meddelade i ett mejl till Nyhetsbyrån Järva att utifrån de mätningar som gjorts har ”bedömningen gjorts att övergångsstället inte behöver vara signalreglerad.”

Trafikborgarrådet Daniel Helldéns pressekreterare lät meddela att generellt lägger de ”rätt mycket resurser på just trafiksäkerhetsåtgärder” och att hastigheten på Rinkebystråket skulle justeras.

 – Ja, hastigheten har sänkts, eller ska i alla fall ha sänkts, sade Daniel Helldén, under sitt besök i Rinkeby senast.

Men övergångsstället är fortfarande obevakat.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Förberedelserna inför Nobelfirandet pågår för fullt

I ett rum i Enbacksskolan samlas fyra elever i årskurs 9.   – Idag ska vi träna precis som det kommer att gå till, säger författaren Gunilla Lundgren, som för 31:a året i rad förbereder firandet av Nobelpristagaren i litteratur i Rinkeby.

Eid Mubarak – fira med Nawaals goda tårta

Idag, söndagen den 24 maj, firas eid al-fitr med massor gott att äta. Nawaal Ali Salad från Tensta, med kontot @cookingwithnawaal, tipsar hur man bakar en hemmagjord tårtbotten som kan dekoreras på valfritt sätt.

Chefredaktörens önskelista inför jul och nyår

Idag är det 1 december och snart är det jul igen. December månad brukar gå snabbt, men kommer det kännas på samma sätt detta pandemins år? Inför de stundande helgerna har jag några önskemål till läsekretsen.

Dagkollo hela sommaren med BK Bussenhus och Rädda Barnen

På Eggeby gård har barn kunnat komma till BK Bussenhus och Rädda Barnens dagkollo hela sommaren. Akrem Hashim Yahya är en av handledarna för 66 sommarjobbare. Med sommarjobbarna har de organiserat olika aktiviteter för barn mellan 9 till 13 år.