femte rinkebybron repareras

Efter tre och en halv månad har nu arbetet med att reparera Femte Rinkebybron över Rinkebystråket inletts. Gångbron beräknas vara klar att använda om en månad.

Det var i slutet av april som en lastbil körde in i gångbron som skadades och stängdes av. Till en början sade Trafikkontoret att bron skulle öppna redan några dagar efter olyckan, men i stället har den stått avspärrad så länge att folk började ta staketet åt sidan och använda den trasiga bron för att slippa gå runt.

När Nyhetsbyrån Järva kontaktade Trafikkontoret igen i juli lovade de att börja reparera bron under vecka 32 och nu är arbetet igång. Omkring den 10 september ska det gå att använda Femte Rinkebybron igen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Det är lika trångt på bussarna som vanligt

Vi som är tvungna att åka kommunalt till jobbet på förskolan, skolan…

”Jag förstår resenärernas frustration”

Kollektivtrafik och miljöregionråd, Tomas Eriksson (MP) hörde av sig till Nyhetsbyrån Järva efter förra veckans artikel om rulltrappan i Rinkeby tunnelbana.- Jag vill bara uttrycka, att jag förstår resenärernas frustration.

Svenska rappare i protest mot dödsskjutningarna

En ny version av Ison & Filles låt ”Lägg ner ditt vapen” från år 2006 släpptes idag. På singeln medverkar ett tiotal rappare från den svenska hiphopscenen, bland annat Rinkebybon Elias Abbas.

AIF Kista anordnar nattfotboll – med start i kväll

AIF Kista börjar med organiserad spontanfotboll på kvällar i syfte att förebygga att unga hamnar i kriminalitet. Med anledning av den hotfulla stämningen som råder inför helgen, har idrottsföreningen beslutat att dra igång med nattfotbollen tidigare än tänkt.