femte rinkebybron repareras

Efter tre och en halv månad har nu arbetet med att reparera Femte Rinkebybron över Rinkebystråket inletts. Gångbron beräknas vara klar att använda om en månad.

Det var i slutet av april som en lastbil körde in i gångbron som skadades och stängdes av. Till en början sade Trafikkontoret att bron skulle öppna redan några dagar efter olyckan, men i stället har den stått avspärrad så länge att folk började ta staketet åt sidan och använda den trasiga bron för att slippa gå runt.

När Nyhetsbyrån Järva kontaktade Trafikkontoret igen i juli lovade de att börja reparera bron under vecka 32 och nu är arbetet igång. Omkring den 10 september ska det gå att använda Femte Rinkebybron igen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Eleverna gör skyddsvisir till Huddinge sjukhus

– Aj! Evagelia Efthimoglou slog sig på tummen. Eleverna i årskurs 7 på Enbacksskolan i Tensta tillverkar skyddsvisir till Huddinge sjukhus under lektionerna i träslöjd.

Rinkeby fick besök av Livets Ord

Rinkeby fick besök av två församlingar från Livets Ord och SOS-kyrkan i helgen.  Rinkebyborna blev bjudna på både lovsång och kaffe och kakor. De som ville fick sig en samtalsstund om Jesus och Gud.

Ordningsvakter och trygghet diskuterades på nämndmötet

De mobila ordningsvakternas arbete och den nya trygghetsstrategin diskuterades under den första timmen i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd på torsdagskvällen.  – Jag tror på ökad närvaro av uniformerad personal och fler kameror, sade Ole-Jörgen Persson, M.

Enbacksskolans bibliotekarie får fint pris

Cilla Dalén tilldelas Ingvar Lundbergpriset på 100 000 kronor för sitt engagerade arbete med att öka elevers läsintresse, läsutveckling och informationskompetens. Cilla Dalén arbetar på Enbacksskolan i Tensta och är även författare till lättlästa biografier.