Al-Azharskolan i Vällingby.

Högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd i målet som rör friskolekoncernen Al-Azhar.
Hovrättens domar mot de fyra personer, som tidigare suttit i styrelsen för skolans stiftelse, står fast.

Stiftelsens grundare dömdes i hovrätten till fyra och ett halvt års fängelse för grov trolöshet mot huvudman, grovt penningtvättsbrott och grovt bokföringsbrott. Han dömdes dessutom till näringsförbud i sju år.

De andra tre dömdes också till fängelse, från tio månader till drygt två år, och näringsförbud i tre år.

Alla fyra överklagade hovrättsdomen till Högsta domstolen, som är högsta instans. HD har nu gått igenom målet och beviljar inte prövningstillstånd. Därmed står hovrättens domar fast.

Det var den i november 2018 som de tidigare ledamöterna i styrelsen för Al-Azhar-stiftelsen greps. Tre av dem släpptes i mitten av december samma år. Stiftelsens grundare har hela tiden suttit häktad.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bling och Breakit vill hitta ortens entreprenörer

Deqa Abukar träffade Stefan Lundell från Breakit för att diskutera om riskkapital i orten. Breakit har gjort en granskning som visar att entreprenörer i orten bara får 0,81% av allt riskkapital.  – Då föddes en idé om Shift, en plattform där vi kan sammanlänka entreprenörer och investerare, säger Deqa Abukar.

Viktig information på somaliska om Coronaviruset

Fatuma Adullahi Mohamed är folkhälsovetare och har arbetat som kunskapsspridare för Folkhälsomyndigheten…

Hyresförhandlingarna bröts efter orimliga höjningskrav

Hyresförhandlingarna mellan de kommunala bostadsbolagen och Hyresgästföreningen har brutits efter att värdarna krävt nästan tre procents hyreshöjning för 2021. – Vi vill egentligen ha noll procents höjning, folk har ingenting att lägga undan, säger Reijo Krogell från Hyresgästföreningen.

Lokala politiker i första debatten inför valet

Järva röstar anordnade den första politikerdebatten inför valet 2022. Det var fullsatt i Folkets Husby när de båda stadsdelarnas ordföranden mötte representanterna för oppositionen. Ole-Jörgen Persson och Annika Friberg vs Elvir Kazinic och Rashid Mohamed.