Den unge man, som dömdes för mordet på pizzerian i Rinkeby 2018 och som i somras fritogs i Kungsbacka, greps igår i Hjulsta, enligt uppgifter i media.

När polisen på torsdagseftermiddagen kontrollerade ett trapphus i Hjulsta greps flera personer för vapenbrott. Polisen är på sin hemsida förtegen om händelserna, och skriver bara att en av de frihetsberövade personerna är en man som är efterlyst av Statens Institutionsstyrelse (SIS).

I Expressen bekräftar dock Stephan Kiernan, chef för spaningssektionen i Stockholm Nord, att det är den unge man som fritogs i samband med en permission i somras.

Mordet på pizzerian ägde rum den 8 januari 2018. Den unge mannen, som var 16 år när han greps, dömdes mot sitt nekande till sluten ungdomsvård i februari 2019. Eftersom han var under 18 år blev straffet tre år.

I somras, när han hade endast några månader kvar av sitt straff, fritogs han under en permission i Kungsbacka. Sedan dess har polisen sökt efter honom och nu hittades han, som det verkar, av en slump.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Flyttplanerna oroar på Tensta bibliotek

Tensta bibliotek föreslås flytta till Livstyckets lokaler. Men den nya lokalen är bara hälften så stor och personalen varnar för att förslaget kommer innebära stora försämringar.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinationen. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Recension: Lowkey av Melody Farshin

– I både Mizeria och Lowkey har Farshin lyckats med något som många har svårt med och det är att prata om de problem och utmaningar som finns i förorten, utan att stämpla förorten som problematisk. Rashid Musa recenserar husbybon Melody Farshins nysläppta bok Lowkey.

Från och med 1 juli blir livet lite mer normalt

Det förbättrade smittoläget gör att från och med torsdag, den 1 juli, lättar restriktionerna på flera områden i samhället. Både kultur- och idrottsevenemang blir möjliga och restauranger får ha öppet som vanligt. Idag öppnar dessutom Region Stockholm för vaccinering för alla födda 1991 och tidigare.