femte rinkebybron repareras

Efter tre och en halv månad har nu arbetet med att reparera Femte Rinkebybron över Rinkebystråket inletts. Gångbron beräknas vara klar att använda om en månad.

Det var i slutet av april som en lastbil körde in i gångbron som skadades och stängdes av. Till en början sade Trafikkontoret att bron skulle öppna redan några dagar efter olyckan, men i stället har den stått avspärrad så länge att folk började ta staketet åt sidan och använda den trasiga bron för att slippa gå runt.

När Nyhetsbyrån Järva kontaktade Trafikkontoret igen i juli lovade de att börja reparera bron under vecka 32 och nu är arbetet igång. Omkring den 10 september ska det gå att använda Femte Rinkebybron igen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Inga Harnesk fick första vaccinsprutan i helgen

Inga Harnesk från Husby har fått sin första spruta med coronavaccinet. Nyhetsbyrån Järva fick vara med på Kista vårdcentral när det hände.

YAS konditori tvingas flytta från Husby Centrum

YAS konditori lägger ner sitt konditori i Husby Centrum och har öppet sista dagen den 26 oktober. Det populära konditoriet har lockat besökare från hela Stockholm och deras persisk-arabiska hantverk är vida känt.

Okänd gasläcka i Järva just nu

Det luktar gas i Järva, och enligt uppgifter från Räddningstjänsten ända bort till Veddesta. – Jag har ringt runt och frågat vad som pågår, men ingen kan ge några besked, säger Gunilla Moshi, som befann sig på Degerbygränd i Rinkeby när hon ringde.

Fem nya skidlärare på Spånga IP

Jo, det går fortfarande att åka skidor på Spånga IP. Även efter två dagars plusgrader och regn.  – Det kommer finnas snö, men inte de underbara mängder vi har haft, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.